Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Ķirbji ieņem arī Cēsis

Daiga Janševska, 26.10.2010. 12:44

Lai arī ķirbju izcelsme nav precīzi zināma, tiek uzskatīts, ka pie mums ķirbji atceļojuši no Ziemeļamerikas un, starp citu, ir lielākās ogas pasaulē. Pēc gozēšanās siltā vasaras saulē, rudenim iestājoties, lielās ogas – ķirbji, nu tiek celtas goda vietā. Miķeļdienas tirdziņos ķirbji ir neatņemama rudens piedāvājuma sastāvdaļa, un kā zināms, tiek uzskatīti par veselīgiem un noderīgiem organisma attīrīšanā un locītavu dziedēšanā, matu, nagu un zobu stiprināšanā u.c. Neraugoties uz šīm praktiskajām pielietošanas iespējām, ķirbji izceļas arī ar īpašu mākslinieciski noderīgu funkciju, tiem ir dažādas formas un krāsas, un tos var rotāt izgrebjot. Tāpēc rudens tumšākajā laikā oktobra beigās, ķirbjiem tiek iedota īpaša loma, vienu vakaru gadā pārvērsties par gaismas lukturiem un izrotāt mūsu mājokļus.
Ķirbji ieņem arī Cēsis

Kā zināms, šī ir skolēnu brīvdienu nedēļa. Lai tās noslēgums neviestu skumjas, Cēsu Pils dārzu uz vienu dienu ieņems rudens karaliskās ogas ķirbji!

Svētdien, 31.oktobrī Ķirbju svētki Cēsu Pils dārzā.

Svētkos ģimenēm ar bērniem no plkst.12:00 – 14:00 būs radošās darbnīcas ar ķirbju grebšanu, dārzeņu figūriņu veidošanu. Savukārt prāta asināšanai mīklas, uzdevumi par un pa ķirbjiem, izklaidei teikas, pasakas, rotaļas, maskošanās tautiskā garā. Līdzi jāņem savs ķirbis grebšanai, labs noskaņojums un lūgums apģērbties atbilstoši laika apstākļiem.

No plkst.20:00 caur spīdošo ķirbju aleju Pils dārzā būs ieeja jauniešiem. Var ņemt līdzi savu ugunīgo ķirbi un piedalīties konkursā par interesantāko ideju, ietērpties maskā un pat sagatavot priekšnesumu un saņemt pārsteiguma balvas! Būs arī ugunskurs, pie kura varēs ne tikai sasildīties, bet arī izcept maizi vai iedzert tēju! Par ritmisku, ugunīgu un noslēpumainu noskaņojumu gādās grupa „Pulsa efekts". Pasākuma ilgums 2 stundas.

Priekšnesumu pieteikt zvanot pa tālruni 28344082 (Inga Kreile)

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV