Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Ko jaunajam uzņēmējam likt savā portfelī?

Elza Zīda, 26.10.2010. 13:11

Vakar, 25. oktobrī, „Jauno uzņēmēju centra" jeb jauno uzņēmēju atbalsta iniciatīvas "Jobs&Society" biroja atklāšanas pasākumā idejas autors un aizsācējs Latvijā Kārlis Čakste, ekonomikas ministrs Artis Kampars, vadošo banku pārstāvji kopīgi izveidoja "Biznesa starta komplektu". Uzņēmēja portfelī tika saliktas tās lietas, kas, viņuprāt, nepieciešamas biznesa uzsākšanai Latvijā.
Ko jaunajam uzņēmējam likt savā portfelī?

Galerijas:

A. Kampars koferī ielika viena lata monētu ar krupīti, uzsverot, ka tieši tik daudz naudas ir nepieciešams, ko iemaksāt statūtkapitālā, reģistrējot savu uzņēmumu. Savukārt krupis simbolizē veiksmi, kas vienmēr noder. Ministrs koferītī atstāja arī „Mikrouzņēmumu nodokļu likumu", kas vienmēr var noderēt uzņēmējiem.

Turpretī K. Čakste portfelī ielika skriešanas apavus, pamatojot savu izvēli ar to, ka uzņēmējam, lai gūtu panākumus, ir jābūt labā formā, viņam nepieciešama enerģija, ātrums un dinamiskums savas idejas realizēšanai.

Zviedrijas „Jobs&Society" valdes priekšsēdētājs Jans Ulofs Eriksons (Jan-Olov Ericksson) uzņēmēja portfelītī ielika Biznesa plānu, jo bez tā uzsākt uzņēmējdarbību nekādi nav iespējams.

Savukārt „Jauno uzņēmēju centra" atbalstītāji – Swedbank, SEB banka un Nordea banka – koferī atstāja attiecīgi mācību grāmatas par uzņēmējdarbību, zīmogu un laika plānotāju.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV