Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Siguldā norisināsies Mārtiņdienas gadatirgus

Baiba Bože, 28.10.2010. 10:14

6. novembrī no plkst. 9.00 līdz 15.00 Siguldas Svētku laukumā notiks Mārtiņdienas gadatirgus.

Mēdz teikt, ka Mārtiņš atnesot ziemu. Šī diena iezīmē rudens izskaņu - laiku, kad vārti uz ziemu jau vaļā. Un tad atkal kārtīgai pirkšanai, pārdošanai, andelēšanai un kaulēšanai laiks ir klāt.

Apmeklētājiem būs iespēja iegādāties rudens/ ziemas sezonas labsajūtai un siltumam nepieciešamos pašmāju amatnieku darinātos adījumus, keramiku, rotas, pinumus, ādas izstrādājumus, sveces un citus rokdarbus. Aukstiem ziemas vakariem noderēs pirtslietas un zāļu tējas, zemnieku saimniecību pašaudzētās dzērvenes, medus un citi līdzekļi no dabas vielām, kā arī dažādi lauku labumu cienasti Jūsu galdam.

Netiks aizmirsti mazie tirgus apmeklētāji, kuri radoši varēs izpausties masku zīmēšanā un veidošanā. Gatavojoties aukstajam ziemas ciklam dabā, tiks darinātas putniem barotavas.

Mārtiņos beidzas klusais veļu laiks un sākas jautrā budēļos iešana. Mārtiņbērnu dančus un budēļu rotaļas izdancos Allažu pagasta deju kolektīvu „Ķimenīte" un „Ķimelītis" dejotāji. Minēt mīklas, zīlēt nākotni, smiet un diet Jūs aicinās gadatirgus saimnieki – Siguldas tautas teātra aktieri.

Vai tiks gatavots slavenais Mārtiņdienas gailis – to uzzināsi, ja atnāksi uz Mārtiņdienas gadatirgu!

Aicinām amatniekus, zemniekus un mājražotājus pieteikties gadatirgum pa tālr. 67972351 vai 67970814.

Gadatirgu rīko Siguldas pilsētas kultūras nams.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV