Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

VIENOTĪBAS valde apstiprina septiņus apvienības ministru kandidātus darbam nākamajā Valda Dombrovska valdībā

Gunda Reire, 28.10.2010. 19:41

Šodien, 28. oktobrī, politisko partiju apvienības VIENOTĪBA valde, lai īstenotu apvienības programmu un vērtību deklarācijas mērķi veidot tādu Latviju, kuras sabiedrība ir izglītota, vesela un droša par nākotni, apstiprināja septiņus apvienības ministru kandidātus darbam nākamajā valdībā. VIENOTĪBAS Ministru prezidenta kandidāts ir pašreizējais ministru prezidents Valdis Dombrovskis.
VIENOTĪBAS valde apstiprina septiņus apvienības ministru kandidātus darbam nākamajā Valda Dombrovska valdībā

Darbam valdībā apvienība deleģējusi septiņus ministru kandidātus – finanšu ministru Andri Vilku, ekonomikas ministru Arti Kamparu, ārlietu ministru Ģirtu Valdi Kristovski, aizsardzības ministru un Ministru prezidenta biedru Arti Pabriku, kultūras ministri Sarmīti Ēlerti, iekšlietu ministri Lindu Mūrnieci un tieslietu ministru Aigaru Štokenbergu.

VIENOTĪBAS valde pilnvaroja apvienības Ministru prezidenta kandidātu Valdi Dombrovski iesniegt ministru kandidātu sarakstu potenciālajiem valdības koalīcijas partneriem - partiju apvienībai „Zaļo un Zemnieku savienība".

Apvienības finanšu ministra kandidāts Andris Vilks ir Ministru prezidenta ārštata padomnieks ekonomikas un finanšu jautājumos. Bijis šajā jomā ārštata padomnieks arī iepriekšējam valdības vadītājam. 16 gadus strādājis finanšu nozarē kā ekonomikas un finanšu eksperts, aktīvi darbojoties Latvijas Komercbanku asociācijā, vadot Ekonomisko un monetāro jautājumu komiteju. Aktīvi iesaistījies Pretinflācijas un Ekonomikas stabilizācijas programmu izstrādē 2006.-2007.gadā.

VIENOTĪBAS ekonomikas ministra kandidāts Artis Kampars arī patlaban pilda ekonomikas ministra pienākumus. Darbojas kā Latvijas – Krievijas un Latvijas - Ukrainas starpvaldību komisijas ekonomiskās sadarbības jautājumos līdzpriekšsēdētājs, aktīvi iesaistās citu starpvaldību komisiju darbā. A. Kampars ir arī partijas „Jaunais laiks" (JL) Domes vadītājs. Bijis partijas „Jaunais laiks" deputāts 8. un 9. Saeimā, aktīvi darbojies Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) un Eiropas lietu komisijā.

Apvienības ārlietu ministra kandidāts Ģirts Valdis Kristovskis ir VIENOTĪBAS un „Pilsoniskās savienības" (PS) priekšsēdētājs. Ģ. V. Kristovskis ir viens no pieredzes bagātākajiem Latvijas politiķiem. Pirms 23 gadiem iesaistījies politikā kā vides aktīvists. Kā Augstākās padomes deputāts pirms 20 gadiem 4.maijā balsojis par LR Neatkarības deklarāciju. Vēlāk – vairāku Saeimu deputāts, iekšlietu ministrs. Kā ilggadējs aizsardzības ministrs ievedis Latviju NATO sastāvā. Kā iepriekšējā sasaukuma Eiropas Parlamenta deputāts cīnījies par komunistiskā totalitārisma seku novēršanu Austrumeiropā un Latvijā. 2008. gadā kopā ar Sandru Kalnieti un citiem domubiedriem dibinājis PS.

VIENOTĪBAS aizsardzības ministra un Ministru prezidenta biedra kandidāts Artis Pabriks ir Vidzemes augstskolas profesors, Latvijas Zinātņu Akadēmijas korespondētājloceklis, Orhūsas Universitātē, Dānijā ieguvis politikas zinātņu doktora grādu. Daudzu publikāciju un vairāku grāmatu autors. 2004. gadā ievēlēts par 9.Saeimas deputātu, ieņēmis Ārlietu komisijas priekšsēdētāja amatu. No 2004.gada līdz 2007.gadam ieņēmis ārlietu ministra amatu.

VIENOTĪBAS kultūras ministres kandidāte Sarmīte Ēlerte ir Nacionālās kultūras padomes priekšsēdētāja, biedrības „Meierovica biedrība par progresīvām pārmaiņām" valdes locekle, nevalstiskās organizācijas „Baltijas-Melnās jūras alianse" valdes priekšsēdētāja un viena no Eiropas ārpolitikas padomes dibinātājām. No 1992. gada līdz 2008. gadam bijusi galvenā redaktore laikrakstā „Diena". Apbalvota ar Trīszvaigžņu ordeni.

VIENOTĪBAS iekšlietu ministres kandidāte Linda Mūrniece arī patlaban pilda iekšlietu ministres pienākumus. Ar iekšlietu sistēmu ir saistīta jau kopš 1989.gada. Strādājusi gan Iekšlietu ministrijas izdotajā laikrakstā "Kaujas Postenī" un ministrijas Preses centrā, gan arī par Valsts policijas inspektori. Pēc iesaistīšanās aktīvajā politikā un ievēlēšanas par Saeimas deputāti bijusi Iekšlietu ministrijas un Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre, strādājusi Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijā, Saeimas Pretkorupcijas komisijā un Saeimas Nacionālās drošības komisijā.

Apvienības tieslietu ministra kandidāts Aigars Štokenbergs ir VIENOTĪBAS līdzpriekšsēdētājs un „Sabiedrības citai politikai" (SCP) priekšsēdētājs. Ieguvis jurista kvalifikāciju un ilgus gadus veicis pienākumus, kas saistīti ar tieslietu sistēmu gan pildot Rīgas rajona prokuratūras izmeklētāja pienākumus, gan vēlāk ieņemot Jūrmalas pilsētas tiesas tiesneša amatu. 2001.gadā Latvijas Banku augstskolā ieguvis otru augstāko izglītību, kļūstot par ekonomistu. 2006.gadā ieņēmis ekonomikas ministra amatu, 2007.gadā - reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra amatu. Strādājis Saeimas Juridiskajā komisijā, Sociālo un darba lietu komisijā un Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā.

Politisko partiju apvienību VIENOTĪBA 2010.gada 6.martā nodibināja partijas „Jaunais laiks" (JL), „Pilsoniskā savienība" (PS) un „Sabiedrība citai politikai" (SCP). Apvienības uzdevums ir sākt Latvijas politisko un sabiedrisko spēku saliedēšanu, balstoties uz kopējām vērtībām un vienotu organizāciju. Apvienības mērķis ir radīt jaunu politisku kultūru Latvijā, platformu, uz kuras strādāt ikvienam Latvijas iedzīvotājam, kam svarīga pārticīga, godīga un eiropeiska Latvija.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV