Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Lauku labumu tirdziņu pie t/c Spice rīkos arī nākamgad

Maija Trikule, 02.11.2010. 12:39

Ikgadējā Lauku labumu tirdziņā pie t/c Spice laikā no Lieldienām līdz 30.oktobrim kopumā ir piedalījušies vairāk nekā 100 zemnieku produktu tirgotāju un zemnieku saimniecību. Iecienītākie produkti tirdziņā bija augļi, ogas un svaigi dārzeņi. Pateicoties zemnieku un apmeklētāju interesei, Lauku labumu tirdziņš notiks arī 2011. gadā.
Lauku labumu tirdziņu pie t/c Spice rīkos arī nākamgad

Latvijas augļkopju asociācijas (LAA) valdes priekšsēdētāja Māra Rudzāte: „Mūsu asociācijas biedri ir ļoti apmierināti ar iespēju tirgoties pie tirdzniecības centra Spice, tādēļ vēlētos arī pati turpmāk piedalīties tirdziņā ar savām mellenēm. Šeit viss notiek kulturāli: organizatori nodrošina gan teltis, gan izkārtnes, pat cenu zīmes, kā arī pircēji ir gandarīti par zemnieku produkciju. Pie mūsu augļkopjiem svaigo ābolu sulu iepircis pat mūsu valsts prezidents V. Zatlera kungs."

T/k Spice direktore Iveta Lāce: „T/k Spice apmeklētāji ir ļoti iecienījuši Lauku labumu tirdziņu un tajā iegādājamo Latvijas zemnieku produktus. Mēs rūpējamies, lai zemnieki būtu apmierināti un tirdziņā nopērkamie produkti būtu svaigi, gardi un veselīgi un tie atšķirtos no citu tirdziņu un lielveikalu piedāvājuma. Lepojamies ar to, ka 2009. gada vasarā, reaģējot uz visai kritisko Latvijas zemnieku stāvokli, t/c Spice bija pirmais tirdzniecības centrs Rīgā, kas deva iespēju zemniekiem tirgoti savus ražojumus savā teritorijā. Šo pozitīvo tirdziņa rīkošanas pieredzi saglabāsim turpinot tidziņu rīkošanu arī nākamajā gadā.".

Lauku labumu tirdziņš bija atvērts apmeklētājiem sākot no Lieldienu svētkiem katru piektdienu un sestdienu līdz pat 30. oktobrim. Apmeklētāji tirdziņā varēja iegādāties svaigus un veselīgus produktus tieši no Latvijas zemniekiem. Skrīveru mājražotāji tirgoja sierus ar mandelēm, ķimenēm, dillēm, kā arī sierus asākas garšas baudītājiem. Sinetas Šmites no Ragaciema piedāvājumā bija žāvētas un kūpinātas zivis - kūpināti zuši, nēģi, reņģes, salakas, laši, karpas un skumbrijas ar sieru, papriku un ķiplokiem. Tāpat pircēji varēja iegādāties uz kļavu lapām cepto maizi no Z/s Jaunkalēji, un, gluži kā bērnībā, baudīt mājas saldējumu, ceptas vafeles un eklērus, ko piedāvāja SIA Rozīne. Nopērkams bija arī svaigs sveramais biezpiens, krējums, zaļumi, dārzeņi un augļi, gaļa (svaiga, žāvēta, vītināta), garšaugi un gardi mājas konditorejas izstrādājumi. Veselības uzlabošanai iegādājams bija vietējo biškopju medus, svaigas ogas un to pārstrādes produkti no SIA Lienama Alūksne, kā arī smiltsērkšķu izstrādājumi – sulas un džemi no Z/s Dārzi. Tāpat tirdziņā varēja sastapt arī daiļamatniecības meistardarbu, rokdarbu un mājsaimniecības preču, kā arī puķu un stādu tirgotājus. Vasarā iecienīts bija izlejamais Užavas alus.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV