Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Zatlers par premjera amata kandidātu nominē Dombrovski

LETA, 02.11.2010. 12:43

Valsts prezidents Valdis Zatlers šodien paziņoja, ka par premjerministra amata kandidātu nominē pašreizējo Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (JL).

Dombrovska vadībā koalīciju un valdību veidotu pārstāvji no apvienības "Vienotība" un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS). Pēc patlaban spēkā esošā modeļa ZZS tiks atvēlētas sešas, bet "Vienotības" pārziņā būs septiņas ministrijas.

ZZS jaunajā valdībā iegūs zemkopības, apvienotās vides un reģionālās attīstības, izglītības un zinātnes, labklājības, satiksmes un veselības ministra amatus. Savukārt "Vienotībai" būs finanšu, ārlietu, ekonomikas, aizsardzības, kultūras, iekšlietu un tieslietu ministra amati.

Dombrovska izveidotais Ministru kabinets vēl būs jāapstiprina Saeimai.

Saskaņā ar aģentūras LETA arhīvu Dombrovskis dzimis1971.gada 5.augustā Rīgā. 1993.gadā beidzis Latvijas Universitātes (LU) Fizikas un matemātikas fakultāti, iegūstot fizikas bakalaura grādu, bet 1995.gadā beidzis Rīgas Tehnisko universitāti, iegūstot inženierzinātņu bakalaura grādu ekonomikā.

No 1995.gada līdz 1996.gadam viņš studējis un izstrādājis maģistra darba eksperimentālo daļu Maincas universitātes Fizikas fakultātē, bet 1996.gadā LU ieguvis fizikas maģistra grādu. No 1997.gada līdz 1998.gadam viņš studējis doktorantūrā Merilendas universitātes Elektrotehnikas fakultātē.

1998.gadā Dombrovskis sācis strādāt Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldē kā makroekonomikas analīzes speciālists, bet 1999.gadā kļuvis par Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes vecāko ekonomistu un 2000.gadā - par Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes galveno ekonomistu, bet 2002.gadā - par Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes galveno ekonomistu.

Tāpat 2002.gadā Dombrovskis kļuvis par partijas "Jaunais laiks" (JL) valdes locekli un ievēlēts 8.Saeimā. 2002.gada novembrī Saeima viņu apstiprināja par finanšu ministru Einara Repšes valdībā. 2004.gada martā līdz ar Repšes valdības demisiju viņš zaudēja finanšu ministra amatu.

2004.gada jūnijā Dombrovski ievēlēja par Eiropas Parlamenta deputātu. 2007.gada decembrī viņš bija partijas JL premjera amata kandidāts.

2009.gada 12.martā Dombrovski Saeima ievēlēja par Ministru prezidentu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV