Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Viņi dega par Latviju – dzīvās vēstures stunda Meža kapos

Kristīne Fedotova, 03.11.2010. 14:09

Tūrisma aģentūra „Jauni Rakursi" 19. novembrī aicina pievienoties dzīvās vēstures stundā Meža kapos „Viņi dega par Latviju", lai kopā ar gidi – vēsturnieci pieminētu, atcerētos un uzzinātu tos stāstus, kas Latviju veidojuši par brīvu valsti.
Viņi dega par Latviju – dzīvās vēstures stunda Meža kapos

Dzīvās vēstures stundas „Viņi dega par Latviju" programmas pirmajā daļā „Viņi valsti dibināja" plānots apciemot trīs izcilu 1918. gada valsts dibinātāju atdusas vietas: Jānis Čakste - mūsu pirmais prezindents, Zigfrīds Anna Meierovics - Latvijas diplomātijas simbols un Jānis Ducens – Latvijas armijas sirdsapziņa. Tā būs iepazīšanās ar trīs iecienītu un mīlētu valstvīru – apdāvinātu un darbīgu personību dzīves stāstiem un piemiņas zīmju tapšanas vēsturi.

Pastaigas otrajā daļā „Viņi atdeva dzīvību par to" aizdegsim svecīti par tiem, kas jauni, drosmīgi un talantīgi, gatavi īstenot brīvības idejas, savas dzīvības ziedoja Latvijai: kinooperatori Andris Slapiņš un Gvido Zvaigzne, milicijas leitnants Sergejs Konoņenko un skolēns Edijs Riekstiņs.

„Viņi dega par Latviju" ir trešā cikla „ Memoriālās tēlniecības stāsti Meža kapos" ekskursija. Iepriekšējās dzīvās vēstures stundās jau izzināti citi izcili mākslas paraugi aiz kuriem slēpjas spilgti likteņi, kā arī tēlnieka Jura Mauriņa mantojums. Ar šo stundu cikls vēl nenoslēdzas, arī turpmāk tiks veidoti jauni maršruti, lai mēs iepazītu paši savas valsts vēsturi un novērtētu kultūras mantojumu.

„Jauni rakursi" valsts svētku mēnesī piedāvā arī ekskursijas Brāļu kapos kopā ar privātvēsturnieku Voldemāru Eihenbaumu: tā ir kopīga pastaiga ar stāstījumiem par memoriālā ansambļa tapšanas vēsturi, tēlniecības meistaru darbu apskati un varoņu, kas krituši ceļā uz Latvijas neatkarību, godināšanu.

Interesenti tiek aicināti ieskatīties jauni rakursi mājas lapā – www.jaunirakursi.lv, lai iepazītos ar šīm un citām ekskursijām, kā arī atrastu īpašos piedāvājumus. Valsts svētku mēnesī arī izveidots īpašs piedāvājums skolēnu un studentu grupām piedalīties dzīvās vēstures stundās par īpaši zemu cenu un piesakot sev izdevīgu ekskursijas laiku posmā no 3. – 18. novembrim. Interesenti aicināti pietekties ekskursijai savlaicīgi, sazinoties ar aģentūru telefoniski vai pa e-pastu.

Papildus informācija par šo un citiem „Jauni rakursi" piedāvajumiem, cenām u.c. pieejama mājas lapā www.jaunirakursi.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV