Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Jūdažos svinēs Mārtiņdienu

Baiba Bože, 08.11.2010. 12:06

12. novembrī plkst. 19.00 Jūdažu Sabiedriskajā centrā kopā ar Saulkrastu folkloras kopu „Dvīgas" un tās vadītāju Antru Deniškāni tiks celtas godā Mārtiņdienas tradīcijas.
Jūdažos svinēs Mārtiņdienu

Latvieši Mārtiņa dienu uzskata kā rudens beigu un ziemas sākuma dienu. Līdz šai dienai jābeidz visi rudens darbi, jānokuļ labība, jāapar zeme. Aizejot klusajam veļu laikam, sākas jautrais budēļu jeb ķekatu laiks, ko nereti sauc par Mārtiņa dzīšanu.

Ar dziesmām, rotaļām, dejām un gaiļa piedalīšanos Mārtiņdienas pasākumā Jūdažos gaidīsim mārtiņbērnus un īpaši pašus Mārtiņus, lai katrs dalībnieks savai ģimenei aiznestu mazu daļiņu dzīves gudrības.

Pasākuma mērķis ir veicināt izpratni un vēlmi praktiski nodot nākamajām paaudzēm zināšanas par latviešu tautas tradīcijām un paražām gadskārtu svētkos, kas sekmētu latviešu tautas dzīvesziņu un kultūras mantojuma saglabāšanu.

Ieeja brīva.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV