Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Pieciem jauniešiem piešķirtas ZZ Stipendijas Ls 1000 vērtībā sava talanta attīstīšanai

Linda Igolniece, 08.11.2010. 16:03

Aizvadītajā sestdienā, 6.novembrī, šova Latvijas Zelta Talanti ietvaros tika paziņoti ZZ Stipendiju konkursa uzvarētāju vārdi, kuri sava talanta attīstīšanai saņēma stipendiju 1000Ls vērtībā. Šogad par talantīgākajiem tika atzīti augstlēcējs Jānis Vanags sporta kategorijā, Kazanovas Orķestra mākslinieciskais vadītājs Toms Rēķis mūzikā, jaunais mākslinieks-fotogrāfs Ernests Šveicbergs fotomākslā, topošā dizainere Dita Pāne mākslā un dizainā, un topošais režisors Rūdolfs Miķelsons videomeistarībā. ZZ Stipendiju konkursu jau piekto gadu organizē Zelta Zivtiņa un jauniešu organizācija Avantis.
Pieciem jauniešiem piešķirtas ZZ Stipendijas Ls 1000 vērtībā sava talanta attīstīšanai

Galerijas:

Ar ZZ Stipendiju palīdzību tiek apzināti, izcelti un finansiāli atbalstīti Latvijas talantīgākie, radošākie un sociāli aktīvākie jaunieši, piešķirot viņiem stipendijas sava talanta attīstībai 1000Ls apmērā. Uz ZZ stipendiju pretendēja arī tie jaunieši, kas piedalījās Latvijas Zelta Talantu šovā un kāpa uz skatuves, lai nodemonstrētu savu talantu.Šogad pretendenti tika vērtēti foto, video, sporta, mūzikas un dizaina-mākslas kategorijās. Jauniešu pieteikumus vērtēja no Latvijas Zelta Talantiem neatkarīga žūrija - sabiedrībā pazīstami un profesionāli attiecīgās nozares pārstāvji. Šogad žūrija izskatīja vairāk par 1000 pieteikumiem un labāko pretendentu starpā bija ļoti sīva konkurence. Īpaši rūpīgi tikai izskatīti pretendentu sasniegumi, atbilstība izvēlētajai kategorijai un jauniešu nākotnes mērķi, kā arī pamatojums, kāpēc stipendija ir nepieciešama un kam tiks izmantota.

"Pirmkārt, noteikti jāattīsta tehniskā puse, domāju, ka tagad piestrādāšu tieši pie filmu montāžas. Otrajā vietā, protams, ir kamera. Esmu ļoti priecīgs stāvēt uz šīs skatuves kā uzvarētājs. Paldies ZZ Stipendiju žūrijai,ka izvēlējās tieši mani" teica 1000Ls ZZ Stipendijas ieguvējs kategorijā video Rūdolfs Miķelsons.

Īpašs uzdevums šogad tika izvirzīts kategorijā Dizains un Māksla, kur Zelta Zivtiņa sadarbībā ar portālu Ziedot.lv kā konkursa uzdevumu, lai saņemtu stipendiju, aicināja izveidot atraktīvas un funkcionāli praktiskas ziedojumu kastītes dizainu. Konkursantus šajā nominācijā vērtēja modes māksliniece Natālija Jansone, interjera dizainere Anna Butele, LMA profesors Ojārs Pētersons, ZZ stila guru Jana,māksliniece Katrīna Neiburga, kā arī ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta.
"Paldies Zelta Zivtiņai, ka viņi organizē šādus sociāli atbildīgus projektus un rāda labu piemēru arī citiem zīmoliem. Prieks, ka ZZ Stipendijas ir atradušas tieši sociāli aktīvos un talantīgos jauniešus, kuri ir radoši, atsaucīgi labiem darbiem un drosmīgām idejām" teica ZZ Stipendiju dizains-mākslažūrijas locekle un portāla ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta.
Mūzikas jomu žūrijā šogad pārstāvēja diriģents Māris Sirmais, komponists Zigmārs Liepiņš, Dj un mūzikas apskatnieks Toms Grēviņš, mūziķi Goran Gora un Māra Upmane-Holšteine.
Video žūrijas locekļi šogad bija režisori Aigars Grauba, Jurģis Kārsons, Dzintars Dreibergs un Jānis Puniņš, kā arī kino kritiķe Dita Rietuma.
Sporta nominācijā dalībniekus vērtēja skeletonisti Tomass un Martins Dukuri, sporta komentētāji un žurnālisti Anatolijs Kreipāns un Armands Puče, basketboliste Ieva Tāre.
Foto nominācijā žūrijas pārstāvji bija fotogrāfi Nils Vilnis, Kristaps Kalns, Gatis Rozenfelds, Valts Kleins, Renārs Koris.
Veicināšanas balvas konkursā ZZ Stipendijas šogad saņēma: sporta kategorijā – biatloniste Baiba Bendika no Pārgaujas novada un jātniece Laura Penele no Rīgas, foto kategorijā – topošās fotogrāfes Ilze Laizāne no Jaunmārupes, Anna Maskava Jēkabpils un audiovizuālās un skatuves mākslas students Jānis Amoliņs no Rīgas, mūzikā – mūziķis Krists Auznieks no Krimuldas un topošais apģērbu dizainers Arvis Kantiševs, dizains un māksla vidusskolniece Līva Vilnīte no Jūrmalas un pamatskolniece Lauma Lējēja no Jelgavas, video – mediju mākslas students Roberts Vītols no Liepājas un vidusskolnieks Toms Taukulis no Olaines.
ZZ Stipendiju konkursa organizatori Zelta Zivtiņa un jauniešu organizācija Avantis ir priecīgi, ka ir tik daudz jauniešu, kuriem ir sapnis un vēlme to realizēt! Vairāk par stipendiātiem var uzzināt www.zzstipendijas.lv

Par "Zelta Zivtiņu"

Zelta Zivtiņa bija pirmā priekšapmaksas mobilo sakaru karte Latvijā (1998). Zelta Zivtiņa pirmā piedāvāja viesabonēšanu ārvalstīs (2003), pakalpojumu "Trīs draugi" (2006) un īpašu tarifu plānu "ZZ Pēcmaksa" (2008). Zelta Zivtiņa ir atzīta par labāko telekomunikāciju zīmolu Latvijā (Baltic Brand Formula 2007), tā saņēmusi Cicerona balvu (2007), kā arī mārketinga efektivitātes konkursa Password 2007 galveno balvu kā labākā mārketinga kampaņa Latvijā. Zelta Zivtiņas reklāmas seriāls, kura varoņu dzīvokļa stilā iekārtots arī tramvajs-dzīvoklis, tika aizsākts 2005. gada novembrī. Skatītājiem ir parādītas jau 172 ZZ seriāla "Būs par ko parunāt!" sērijas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV