Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Lāčplēša dienā Spīķeros Rīgas jaunieši izspēlēs Bermontiādi piedzīvojumu spēlē „Rīgas hronikas"

Marta Romanova, 09.11.2010. 12:10

Lāčplēša dienu Spīķeros un Maskačkā atzīmēs kopā ar Rīgas jauniešiem, kas piedalīsies patriotiskā piedzīvojumu spēlē „Rīgas hronikas" un izdzīvos vēsturiskos notikums 1919. gada Brīvības cīņās – Rīgas nosargāšanu no Bermonta karaspēka.
Lāčplēša dienā Spīķeros Rīgas jaunieši izspēlēs Bermontiādi piedzīvojumu spēlē „Rīgas hronikas"

Spēle notiks 11. novembrī, Lāčplēša dienā, Rīgā, Spīķeru kvartālā un tā apkārtnē. Divdesmit Rīgas jauniešu komandas iejutīsies Latvijas armijas izlūku lomā, jo saņemtas ziņas par Bermonta armijas aģentu tīklu Rīgā, kas vāc informāciju par rīdzinieku plāniem. Vispirms jaunieši tiks apmācīti šī uzdevuma veikšanai pieredzējušu instruktoru vadībā un tad dosies pildīt misijas uzdevumu. Spēles gaitā nodarbībās jaunieši apgūs gan zināšanas par Brīvības cīņu vēsturi, valsts simbolu veidošanos, izdzīvošanas mākām mūsdienās, drošību, komunikācijas, lēmumu pieņemšanas prasmes, gan trenēs savas spējas darboties komandā un stiprinās draudzību.

Aicinām visas dienas garumā arī pārējos rīdziniekus komandas atbalstīt un kopā svinēt svētkus Spīķeros! Pulksten 17.00 pie „Dirty Deal" (Maskavas ielā 12/2) savus paraugdemonstrējumus sniegs šova „Latvijas Zelta talanti" uzvarētāji Latvijas Ielu vingrošanas sporta biedrības dalībnieki tērpušies autentiskos Rīgas aizstāvju tērpos. Savukārt pulksten 18.00 kopā ar dalībniekiem varēs noskatīties vēsturiski dokumentālo filmu „Bermontiāda", kas attēlo 1919.gada trauksmainos notikumus. Pēc filmas būs iespēja tikties ar tās scenārija autoru un režisoru Askoldu Saulīti. Aicinām uz pasākumu ierasties ar svecēm un veidot kopīgas uguns zīmes, tādejādi gaiši pieminot brīvības cīnītājus.

Dienas kārtība, 11.novembris, Spīķeros, pie Dirty Deal, Maskavas ielā 12/2:
8.45 Spēles dalībnieku ierašanās un reģistrācija
9.30 Spēles svinīgā atklāšana
9.40 - 12.30 Spēles nodarbības
13.00 - 16.30 Misijas skrējiens pa Maskačku un Pārdaugavu, ugunskurs
17.00 Latvijas Ielu vingrošanas sporta biedrības paraugdemonstrējumi
17.30 Noslēguma ceremonija, apbalvošana
18.00 Vēsturiski dokumentālās filmas "Bermontiāda" demonstrēšana un tikšanās ar filmas režisoru Askoldu Saulīti

Komandām līdzi dzīvos un pasākumu vadīs grupas „Gainfast" solists, radio raidījumu vadītājs Kaspars Zlidnis. Projektu „Rīgas hronikas" organizē biedrība „Media gids" ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas finansiālu atbalstu.

Lai piedalītos spēlē, bija jāizveido sešu jauniešu komanda (3 zēni un 3 meitenes) vecumā no 14 līdz 19 gadiem, jāreģistrējas mājas lapā www.rigashronikas.lv. Ja saskaita visus piedalīties gribētājus, skaita ziņā sanāktu vesels bataljons. Komandas veidojuši gan skolas un klases biedri, gan dažādu pulciņu dalībnieki, gan vienkārši draugi. Komandās pārstāvēti arī dažādu tautību jaunieši, tieši tāpat kā Rīgas aizstāvji pirms 91 gada. Tādejādi ar neformālās izglītības metodēm saistošā veidā uz kopīgu vēstures notikumu un vērtība pamata tiks veicināta dažādu sociālo un etnisko grupu jauniešu savstarpējā sadarbība, integrācija un patriotiskā audzināšana.

Vairāk informācijas www.rigashronikas.lv.

Spēli atbalsta Latvijas Nacionālie bruņotie spēki, Aizsardzības ministrijas Jaunsardzes centrs, Āra dzīves apmācību centrs „Pelēkais vilks", kara vēstures rekonstrukcijas klubs „Redut", Rīgas Skolēnu dome, tipogrāfija „NRJ reklāma", SEB Studenta Banka, „Dirty Deal", nacionālais e-dienests „INBOX.lv" un radošo industriju kvartāls „Spīķeri", āra dzīves apavi Magnum un Hi-Tec.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV