Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Pētījums: Visvairāk Latvijas iedzīvotāju uzticas radio

Zanda Krastiņa, 10.11.2010. 12:28

Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju kā uzticamāko mediju uzskata radio, tā liecina „TNS Latvia" pētījums „Latvijas iedzīvotāju mediju patēriņa ieradumu izpēte", kurā tika noskaidrota attieksme pret reklāmu dažādos medijos.

Aptuveni 80% radio klausītāju uzticas vai drīzāk uzticas radio. Žurnāliem uzticas vai drīzāk uzticas 73% to lasītāju, tad seko avīzes, internets un televīzija.

„Uzticību radio veido fakts, ka lielāko daļu šī mēdija satura veido mūzika, izklaidējoši raidījumi un īsas ziņas, kuros netiek pausti viedokļi un veiktas analīzes. Savukārt uzticību žurnāliem nodrošina augstā saturiskā kvalitāte un objektivitāte. Turklāt liela daļa žurnālu distancējas no politikas, kas tradicionāli ir lielākais neuzticības katalizators", tā Izdevniecības LILITA vadītājs Aivars Rudzinskis, kurš analizējot pētījuma datus pārstāv 4 lielākos Latvijas žurnālu izdevējus.

Pētījums veikts pēc žurnālu izdevēju - "Rīgas Viļņi", "Žurnāls Santa", "Dienas žurnāli" un "Lilita" – kopēja pasūtījuma.

Pētījums pirmo reizi tika prezentēts pirmajā starptautiskajā žurnālu izdevēju seminārā Rīgā š.g. 14.oktobrī "Žurnāli iedvesmo. Pētījumi. Reklāma. Izdevējdarbība". To rīkoja četri Latvijā lielākie žurnālu izdevēji - "Rīgas Viļņi", "Žurnāls Santa", "Dienas žurnāli" un "Lilita", kuri pašlaik izdod kopumā 58 dažādai tematikai veltītus žurnālus. To kopējā mēneša tirāža ir 2,328 miljoni eksemplāru.

Četri Latvijas lielākie žurnālu izdevēji š.g. 22.septembrī parakstīja Latvijas žurnālu izdevēju iniciatīva par kopīgu nozares attīstību. Līdz ar iniciatīvas parakstīšanu lielākie žurnālu izdevēji vienojas par saliedētību un, ieguldot katrs savus resursus, visi kopā izvirza kopīgus mērķus nozares attīstībai: akcentēt žurnālu vietu un lomu sabiedrībā, popularizēt reklāmu efektivitāti žurnālos, īstenot nozares sakārtošanos un nodrošināt žurnālu pieejamību sabiedrībai.

Četru žurnālu izdevēji pašlaik izdod piecdesmit astoņus dažādai tematikai veltītus žurnālus, kuru kopējā mēneša tirāža ir 2 328 000 eksemplāru.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV