Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Rīgas egles 500 gades svinību laikā Doma laukumu rotās krāšņs Ziemassvētku tirdziņš

Guna Caune, 11.11.2010. 13:53

Rīgas egles 500 gades svinību ietvaros no 27.novembra līdz 9.janvārim Doma laukumā svētku gaisotni radīs Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš. Tas šogad atzīmēs savu 10 gadu jubileju un iepriecinās pieaugušos un mazos apmeklētājus ar dažādām kultūras programmām un iesaistošām aktivitātēm. Ziemassvētku tirdziņš darbosies katru dienu no pulksten 10.00 rītā līdz pat 20.00 vakarā.

"Mēs esam gandarīti, ka Rīgas egles 500 gades tēma caurvij arvien plašāka uzņēmumu un organizāciju loka aktivitātes šajā rudens un ziemas sezonā, tā dažādojot pieredzes, ko pilsētas viesi un iedzīvotāji var gūt Ziemassvētku egles galvaspilsētā. Ziemassvētku tirdziņš tradiconāli ir būtiska šīs sezonas tūrisma piedāvājuma sastāvdaļa. Šogad tas solās būt īpaši krāšņs un bagātīgs," piebilst Gastons Neimanis, Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja direktors.

Ziemassvētku tirdziņa atklāšanas svētki notiks vienlaikus ar Doma laukuma egles svinīgo iedegšanu Pirmajā Adventē 28.novembrī plkst. 18.00. Savukārt katra Adventes nedēļas nogale apmeklētājus pārsteigs ar kādu Latvijas novadnieku - kurzemnieku, vidzemnieku, latgaļu vai zemgaļu, kā arī Rīgas kolektīvu īpašajiem muzikālajiem priekšnesumiem, amatnieku darinājumiem un tikai novadam raksturīgajām Ziemassvētku tradīcijām.

Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa laikā tā apmeklētāji varēs baudīt koncertus, darināt un iegādāties dāvanas no latviešu amatnieku darinājumu klāsta, satikt Ziemassvētku vecīti, kā arī fotografēties un izveidot savas pastkartes, un ar Ziemassvētku pastu sūtīt tās saviem mīļajiem. Jaunums Ziemassvētku tirdziņā būs "Sniega dzirnavas" - tajās atradīsies skatuve, radošā darbnīca un arī kafejnīca, kurā darbosies Ziemassvētku vecīša "ķēķis". Koncertos apmeklētājus priecēs tradicionālās Ziemassvētku dziesmas gan no latviešu tautas, gan pasaules mūzikas krājumiem. Būs iespējams baudīt bērnu popgrupu, folkloras kopu, ansambļu un kapellu uzstāšanos.

Katru dienu darbosies Radošā darbnīca, kurā pieaugušie un bērni varēs apgūt senās rokdarbu prasmes. Turpat tuvumā rosīsies arī Ziemassvētku vecītis, uzklausot vēlmes svētku dāvanām un novērtējot, kurš no tirdziņa apmeklētājiem šogad ir pelnījis dāvanas un kurš - žagarus. Savukārt Laipnais rūķis palīdzēs sūtīt Ziemassvētku vēstules radiem, draugiem un pat galvenajam Ziemassvētku vecītim. Bērniem būs iespēja baudīt dzīvo stūrīti ar trušiem un poniju, kā arī vizināties īpašā Ziemassvētku karuselī.

Par Rīgas Tūrisma Attīstības Biroju (RTAB)

2009.gada 28.oktobrī LR Uzņēmumu reģistrā reģistrēts nodibinājums Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB). Tā dibinātāji ir Rīgas dome, aviosabiedrība airBaltic, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) un Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA). RTAB nodarbojas ar tūrisma veicināšanu un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšanu ārvalstīs.

RTAB dibinātāju balsu sadalījumā 70% pieder Rīgas domei, bet pārējiem dibinātājiem aviosabiedrībai airBaltic, LVRA un ALTA - katram 10%. RTAB kā savas darbības un LIVE RĪGA zīmola vadmotīvu izvirzījis principu "Labi rīdziniekam - labi tūristam."

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV