Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Latvijas valsts 92. dzimšanas dienas svinības Liepājā

Krista Kalnarāja, 17.11.2010. 10:16

18. novembra svinības Liepājā aizsāksies ar aizlūgumu par Latvijas valsti un pilsētu Svētās Annas Evanģēliski Luteriskajā baznīcā pulksten 11:00. Visas dienas garumā sagaidāmi daudz un dažādi pasākumi, kur piedalīties aicināts liels un mazs liepājnieks, kā arī pilsētas viesi.

Pulksten 14:00 Liepājas muzejā tiks atklāta Liepājas represēto piemiņas grāmatas otrā daļa „Es vēlos mājās pārnākt". Uz šo bezmaksas pasākumu aicināts ikviens interesents.

Paralēli ir iespēja Liepājas Olimpiskajā centrā noskatīties Zigmāra Liepiņa un Kaspara Dimitera mūzikla „VADONIS" videoversijas seansu par Ls 2.

Mūzikls savu pirmizrādi piedzīvoja pērnā gada 17.septembrī Latvijas Nacionālajā teātrī. Arī šī pasākuma sākums ir pulksten 14:00.

Pulksten 15:00 Liepājas Latviešu biedrības namā notiks bezmaksas svētku koncerts „Es savu Tēvzemi tagadnē dzirdu". Svētku koncertā piedalās: Vidējās paaudzes deju kolektīvs "Kvēle", jauniešu deju kolektīvs "Kvēle" un senioru deju kolektīvs, Bērnu un jaunatnes centra struktūrvienības "Vaduguns" 1.-3. klašu deju kolektīvs un Tautas deju ansamblis "Vaduguns", kā arī viesi no Rīgas - Hāgenskalna kapela.

Pulksten 17:00 Rožu laukumā uz lielās skatuves Liepājas bērnu un jaunatnes centrs dāvās koncertu „Es mīlu savu Latviju". Piedalīsies Liepājas bērnu un jaunatnes centra kolektīvi.

Savukārt pulksten 18:00 Latvijas Republikas proklamēšanas 92. gadadienai par godu liepājnieki un pilsētas viesi tiek aicināti uz sadziedāšanos un sadancošanos kopā ar grupu „Iļģi". Liepājas Kultūras pārvalde aicina ņemt līdzi Latvijas un Liepājas karodziņus, ja tādi saglabājušies no iepriekšējiem gadiem, vai arī pagatavot mājās savu karodziņu, liekot lietā radošās prasmes. Mājas lapā www.liepajaskultura.lv ir nopublicēti dziesmu vārdi, kurus katrs var iemācīties no galvas vai arī ņemt līdzi, lai sadziedāšanās Rožu laukumā būtu skaļa un pārliecinoša. Šogad liepājniekiem un pilsētas viesiem sarūpēta arī svētku uguņošana.

Pulksten 20:00 visi tiek aicināti pulcēties pie siltas tējas krūzes folkloras centra „Namīns" pagalmā, līdzi ņemot groziņu.

Svētku vakars turpinās klubā „Fontaine palace" un „Fire bar", kur arī uzstāsies grupa „Iļģi" un ex „Opus pro".

Dažādi svētku pasākumi Liepājā turpināsies līdz pat pirmdienai. 19. novembrī pulksten 20:00 Liepājas Latviešu biedrības namā notiks svētku balle „Mārtiņrožu valsis" kopā ar grupu no Limbažiem „Zeļļi".

20. novembrī pulksten 17:00 viesnīcas „Promenade Hotel" Hika zālē notiks Daumanta Kalniņa un „Jazz" draugu koncerts.

Pulksten 18:00 Liepājas Latviešu biedrības namā notiks koncerts „Uz zemes, pie jūras", kurā solisti būs Ance Krauze un Andris Ērglis, kā arī piedalīsies apvienotais jauniešu koris Jēkaba Ozoliņa vadībā un instrumentālā grupa Jāņa Strazda vadībā. Programmā: J.Strazda dziesmas ar J. Petera, M. Zālītes un G. Rača dzeju, R. Paula "zelta dziesmas" un tautasdziesmas.

Detalizētu informāciju par visiem pasākumiem iespējams atrast mājas lapā: www.liepajaskultura.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV