Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Cēsu pašvaldība kopā ar iedzīvotājiem veido Cēsu pilsētas svētku 2011 programmu

Daiga Janševska, 23.11.2010. 11:11

Novembra pirmajā nedēļā ar idejuTalkas pasākuma palīdzību, pašvaldības aģentūra „Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs" kopīgi ar iedzīvotājiem veidoja nākamo Cēsu svētku programmu "Baltie svētki Cēsis". Šī pasākuma mērķis bija iedibināt jaunu tradīciju, kurā svētkus veido iedzīvotāji kopā ar pašvaldību.
Cēsu pašvaldība kopā ar iedzīvotājiem veido Cēsu pilsētas svētku 2011 programmu

Pasākumā sākumā Cēsu Kultūras un Tūrisma centra pārstāve Ilona Asare iepazīstināja iedzīvotājus ar nākamo Cēsu svētku "Baltie svētki Cēsis" pamata koncepciju, kā arī aicināja pašus iedzīvotājus ar savām idejām un aktivitātēm aktīvi iesaistīties svētku programmas radīšanā un tās īstenošanā. Iedzīvotāju līdzdalība un kopdarbs ir būtiskākā šīs svētku koncepcijas iezīme. "Ja līdz šīm pašvaldība rīkoja svētkus pilsētniekiem un to viesiem, tad nākotnē svētki sev un savai pilsētai būtu jārīko pilsētniekiem ar pašvaldības palīdzību", uzsvēra aģentūras pārstāve Ilona Asare.

Tikšanās gaitā iedzīvotāji radīja un prezentēja savas idejas par aktivitātēm, ar kurām papildināt un piepildīt svētku programmu. Dalībnieki prezentēja visdažādākās idejas, piemēram, veidot Cēsu ielu vai māju īpašos stāstus un tos ievietot internetā vai projicēt uz mājām; izmantojot otrreizēji lietotus materiālus apadīt pilsētā laternu stabus; izveidot slavenību stūrīti, kurā būtu iespēja cēsniekiem tikties un apmainīties viedokļiem ar Latvijā populāriem cilvēkiem, izveidot kustību noslēpumainais labdaris un daudzas citas neparastas idejas. Kopā ar dienu iepriekš notikušo twitterTalku sociālā tīkla interneta vietnē "Twitter" tika radītas vairāk kā 70 idejas, kuras varētu bagātināt nākamos Cēsu pilsētas svētkus.

Pasākuma idejuTalkas dalībnieku idejas var noskatīties YouTube - Cēsu svētku liste pieejama saitei http://www.youtube.com/view_play_list?p=727C67B53F611DD5 .

Savukārt, idejas no Twitter lietotājiem skatāmas - http://topsy.com/s?type=tweet&q=%23cesusvetki

Darbs pie nākamā gada Cēsu svētku programmas turpināsies. Pēc jaunā gada tiks organizēta nākamā pulcēšanās svētku koncepcijas izstrādes un interešu grupas ideju realizācijai. Paredzēts, ka 2011.gadā Cēsu pilsētas svētki varētu norisināties trīs dienu garumā, maija beigās.

Cēsu novada pašvaldība, aģentūra „Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs" un idejuTalka pateicas dalībniekiem par līdzdalību ideju radīšanā nākamā gada svētkiem un Rīgas pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijai, un Vidzemes inovāciju un uzņēmējdarbības centram par sadarbību pasākuma organizēšanā. Finansiālu atbalstu pasākuma realizēšanā sniedza Eiropas Ekonomiskās zonas un Norvēģijas valdības divpusējais finanšu instruments.

idejuTalka ir Latvijā radīta koprades metode, kas palīdz pulcēt cilvēkus un kopīgiem spēkiem iedzīvināt idejas īstenībā. Līdz šīm ir notikušas 45 idejuTalkas sadarbība ar dažādām nevalstiskajām organizācijām, pašvaldības institūcijām un uzņēmumiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV