Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Notiks iedzīvotāju forums „Rīga dimd – iedzīvotāji runā"

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa, 23.11.2010. 11:12

Trešdien, 24. novembrī, Kongresu namā plkst. 10.00 sāksies iedzīvotāju forums „Rīga dimd – iedzīvotāji runā", to atklās Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Šāds forums Rīgā notiek pirmo reizi. Tā mērķis ir apzināt iespējamos sadarbības modeļus starp iedzīvotājiem, nevalstiskajām organizācijām un pašvaldību, analizēt problēmas, kas traucē veiksmīgai sadarbībai, un rast risinājumus turpmākai kopdarbībai. Forumā aicināti piedalīties nevalstisko organizāciju pārstāvji un sociāli aktīvi rīdzinieki, kuri vēlas darboties un īstenot idejas Rīgas pilsētas un iedzīvotāju labā.

Pasākuma norises laiks plānots no plkst. 10.00 līdz 17.00 Ikviens sociāli aktīvs rīdzinieks vēl ir aicināts pieteikties dalībai forumā. Pieteikuma anketa pieejama interneta vietnēs: www.riga.lv un www.e-skola.lv.

Forumā iedzīvotāji un Rīgas pašvaldības pārstāvji diskutēts par četrām būtiskām sadarbības jomām: iedzīvotāju līdzdalību pašvaldības lēmumu apspriešanā un pieņemšanā, iesaistīšanos publisku pasākumu organizēšanā, kā arī līdzatbildību pilsētvides sakārtošanā un sociālās vides uzlabošanā. Pasākuma laikā notiks arī apaļā galda diskusija „Rīgas domes un sabiedrības sadarbības izaicinājumi un iespējas", kurā piedalīsies: Eiženija Aldermane - Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja, Juris Radzevičs - Rīgas pilsētas izpilddirektors, Inese Švekle - Labklājības departamenta direktore, Olga Veidiņa - Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas locekle, Nils Muižnieks - Sociālo un politisko pētījumu institūta direktors, Inta Šimanska - biedrības „Latvijas Pilsoniskā Alianse" politikas koordinatore, Sigita Zankovska – Odiņa - biedrības „Latvijas Cilvēktiesību centrs" politikas pētniece, Gatis Litvins - sabiedriskās politikas centrs „Providus" jurists.

Iedzīvotāju forumu „Rīga dimd – iedzīvotāji runā" finansiāli atbalsta Rīgas dome un organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD)

Papildinformācija: RD IKSD Projektu un sabiedrības integrācijas nodaļas vadītāja Ilona Stalidzāne, tālr.: 67181661.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV