Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Rekordliela interese par uzņēmējdarbības zināšanām Nordea biznesa skolā „No idejas līdz investoram"

Juhans Rass, 23.11.2010. 12:42

Dalībai Nordea biznesa skolas „No idejas līdz investoram" 1. līmenī pieteicies negaidīti liels pretendentu skaits – vairāk nekā 1000 interesentu. Lielākajai daļai (80%) no pretendentiem vēl nav iepriekšējas uzņēmējdarbības pieredzes, bet gandrīz puse no tiem jeb 47% jau ir izdomājuši biznesa ideju. Visvairāk topošo uzņēmēju ir vecuma grupā no 22-29 gadiem (34%) un 30-39 gadiem (35%), puse no Nordea biznesa skolas interesentiem strādā privātajā sektorā (50%).
Rekordliela interese par uzņēmējdarbības zināšanām Nordea biznesa skolā „No idejas līdz investoram"

„Vairāk nekā 1000 interesentu dalībai Nordea biznesa skolā ir tiešām liels skaitlis, jo līdz šim līdzīgās uzņēmējdarbības atbalsta programmās pieteikumu skaits ir bijis ap 500. Tas nozīmē, ka sabiedrībā ir milzīgs pieprasījums pēc uzņēmējdarbības zināšanām un liels potenciāls jaunu uzņēmumu dibināšanai," norāda Nordea biznesa skolas sadarbības organizācijas biedrības „Līdere" vadītāja Aiva Vīksna.

Sievietes ieinteresētākas uzņēmējdarbības zināšanās

Pieteikumus dalībai Nordea biznesa skolā aktīvāk iesniegušas sievietes (54%), kā arī Pierīgas (Rīgas un Rīgas reģiona) iedzīvotāji (85%). Interesanti, ka pieteikumus dalībai iesnieguši arī daudz gados jaunu pretendentu – gandrīz katrs desmitais no pieteikuma iesniedzējiem ir jaunāks par 21 gadu (9%), bet 7% no pretendentiem ir bijuši vecāki par 50 gadiem.

Vairāk nekā pusei jeb 60% no pretendentiem dalībai Nordea biznesa skolā jau ir iegūta augstākā izglītība, 12% ir vidējā profesionālā izglītība, bet 10% no topošajiem uzņēmējiem šobrīd vēl studē kādā no augstākās izglītības mācību iestādēm. Lielākā daļa pretendentu (50%) strādā privātajā sektorā, 12% - valsts sektorā, bet 10% no pretendentiem šobrīd jau ir uzņēmēji.

Arī uzņēmējiem nepieciešamas papildu zināšanas

„Lai arī lielākajai daļai no pieteikumu iesniedzējiem nav iepriekšējas pieredzes uzņēmējdarbībā, mūs pārsteidza tas, ka turpat katrs piektais jeb 19% no pretendentiem jau ir bijuši vai ir šobrīd uzņēmēji. Pieteikuma anketās viņi norāda, ka papildu zināšanas viņiem nepieciešamas sekmīgākai uzņēmējdarbībai. Tas pierāda, ka uzņēmējdarbības zināšanu „pamatkomplekts" ir ārkārtīgi būtisks un Nordea biznesa skolas piedāvājums ir aktuāls," uzsver Nordea Mazo uzņēmumu piesaistes nodaļas vadītāja Kristīne Lomanovska.

Par Nordea biznesa skolu „No idejas līdz investoram"

Nordea biznesa skolas mērķis ir piedāvāt praktiskas zināšanas un konsultāciju atbalstu topošajiem uzņēmējiem uzņēmuma veidošanas sākumposmā. Tas palīdzēs pareizi attīstīt uzņēmējdarbības plānus, tādējādi ļaus piesaistīt nepieciešamo finansējumu un nodrošinās pārdomātu finansējuma izmantošanu.

Nordea biznesa skolas partneri: Rīgas domes Uzņēmējdarbības koordinācijas centrs, Rīgas Ekonomikas augstskola, Rīgas ekonomikas augstskolas Mentoru klubs, uzņēmējdarbības atbalsta biedrība „Līdere", inovāciju un zināšanu biedrība „ZINIS", koučinga pakalpojumu uzņēmums „Baltic Coaching Centre", personāla apmācību uzņēmumi „Triviums Apmācība", „Fontes Vadības konsultācijas", „Demarsch", pārdošanas un mārketinga lektors Kārlis Apkalns, intelektuālā īpašuma aizsardzības konsultāciju uzņēmums „Tria Robit", eksporta konsultāciju un tirgus izpētes uzņēmums „GatewayBaltic", grāmatvedības pakalpojumu uzņēmums „Kontu Birža", un personāla atlases uzņēmums „CV-Online Latvia".

Biznesa skolas 2. līmenī paredzētas 10 nodarbību temati, kas aptver pilnu uzņēmējdarbības sākuma komplektu – sākot no biznesa plāna līdz zīmola izstrādes pamatiem, pārdošanas un komandas veidošanas prasmēm, kā arī padomiem atbilstoša uzņēmējdarbības formas izvēlei un individuālajām mentoringa konsultācijām. Pieteikšanās biznesa skolas 2. līmenim ir līdz 17. decembrim.

Vairāk par Nordea biznesa skolu: www.nordea.lv/biznesaskola.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV