Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Pirmajā Adventē svinīgi iedegs Rīgas egles

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa, 23.11.2010. 16:21

Svētdien, 28. novembrī, Pirmajā Adventē Rīgā svinīgi sāks iedegt svētku egles. Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs kopā ar visatpazīstamāko Ziemassvētku vēstnesi – Santa Klausu plkst. 17.00 iedegs Rīgas Senāko egli Rātslaukumā. Tieši šajā vietā pirms 500 gadiem tika rotāta pasaulē pirmā Ziemassvētku egle. Apmeklētāju sirdis ar skanīgām dziesmām aizkustinās kamerkoris „Ave Sol". Rīdzinieki un viesi ir aicināti uz pasākumu atnest līdzi kādu Ziemassvētku gaismiņu, tādējādi ietverot Rātslaukumu starojošā gaismā.
Pirmajā Adventē svinīgi iedegs Rīgas egles

Pēc tam Ziemassvētku gaismiņu gājiens dosies uz Doma laukumu, lai plkst. 18.00 iedegtu Rīgas Galveno Ziemassvētku egli. Šeit skanēs Ziemassvētku mūzika, darbosies „Sniega dzirnavas" un dziedās koris „Kamēr".

Ar Adventes laiku sāks darboties arī tradicionālie Ziemassvētku tirdziņi Doma laukumā, Līvu laukumā, Rātes pasāžā. Vairākos Rīgas kultūras namos un baznīcās notiks koncerti. Adventes un Ziemassvētku pasākumi tiek rīkoti ar Rīgas domes un arī uzņēmēju atbalstu, tos organizē un koordinē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV