Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā būs skatāma izstāde „Bībeles augi"

LU Preses centrs, 24.11.2010. 10:36

No 27. novembra līdz 2011. gada 9. janvārim Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā Rīgā, Kandavas ielā 2 būs apskatāmi augi, kas ir neatņemama kristīgās ticības rituālu daļa, kas ir minēti Bībelē gan ar simbolisku nozīmi, gan izmantoti ikdienas vajadzībām.

Kristīgās ticības rituālu sastāvdaļa ir augi, tie ir minēti arī Bībelē gan simboliskā, gan ikdienišķi praktiskā nozīmē. Botāniskajā dārzā būs iespēja apskatīt Paliurus spina-christi – ērkšķiem klātu krūmu, kura zinātniskajā nosaukumā latīņu valodā atspoguļojas senais stāsts par šī auga izmantošanu Kristus vainaga pīšanai pirms viņa sišanas krustā. Izstādē ir apkopota turpat puse no Vecajā un Jaunajā derībā minētajiem augiem: mirre, olīvkoks, vīģe, papiruss, ciprese un citi eksotiski, kā arī mūsu ikdienai neatņemami augi, un ne tikai augi. Izstādē būs aplūkojami arī Evalda Vasiļevska un viņa skolnieku svēpētie keramikas darbi (melnā keramika).

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. No oktobra līdz aprīlim apmeklētājiem atvērts no plkst. 9.00 līdz 16.00. Ieejas maksa: skolēniem Ls 0,50, pensionāriem un studentiem – Ls 1,00, pieaugušajiem – Ls 1,50. Ieeja bez maksas: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem, bērniem bāreņiem, daudzbērnu ģimenēm un politiski represētajām personām.

Ziemassvētku gaidās aicinām uz LU Botānisko dārzu!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV