Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Latvijas Televīzija turpina labdarības akciju „Nepaej garām!"

Ieviņa Ancena, 24.11.2010. 17:40

Latvijas Televīzija (LTV) sadarbībā ar Latvijas Bērnu fondu (LBF) turpina pērn Ziemassvētkos aizsākto un šogad Lieldienās turpināto tradīciju – labdarības akciju „Nepaej garām!" Šoreiz akcijas centrā – atbalsts daudzbērnu un audžu ģimenēm. Akcija noslēgsies ar koncertu Rīgas Latviešu biedrības namā 18. decembrī, kas tiešraidē būs skatāms gan LTV1 ēterā, gan internetā.
Latvijas Televīzija turpina labdarības akciju „Nepaej garām!"

Latvijas Bērnu fonda un LTV mērķis - katrā Latvijas novadā un deviņās lielākajās pilsētās atbalstīt tās 118 daudzbērnu un audžu ģimenes, kurām palīdzība šobrīd nepieciešama visvairāk.

Akcijā „Nepaej garām!" tiks atbalstītas labvēlīgas daudzbērnu ģimenes, kuras ekonomiskā situācija valstī, bezdarbs un citas grūtības nostādījušas uz izdzīvošanas sliekšņa. Tāpat atbalsts nepieciešams arī audžuģimenēm, kas bāreņiem vai bez vecāku gādības palikušiem bērnam sniedz aprūpi līdz brīdim, kamēr bērns var atgriezties savā ģimenē vai tiek adoptēts un viņam nodibināta aizbildnība.

„Tikai pilnvērtīgā ģimenē audzis cilvēks gūst priekšstatu par mīlestību, rūpēm, savstarpējām attiecībām, sadzīvi un cieņu pret pārējiem līdzcilvēkiem. Tāpēc atbalsts šādām ģimenēm šodien ir nepieciešams vairāk kā jebkad – lai Latvijā augtu sirdsgudra, izglītota un emocionāla jaunā paaudze. Tieši tāpēc par akcijas moto izvēlēta devīze „Palīdzi bērnam augt ģimenē!"," uzsver LTV1 direktore Baiba Šmite.

Akcijas „Nepaej garām!" sagatavošanas priekšdarbi jau sākušies. Kopā ar LBF divos novados jau viesojusies arī Latvijas Televīzija. „Filmējot un iepazīstot turienes iedzīvotājus, sapratām, ka ļoti bieži cits citam varam palīdzēt arī ar vienkāršām un praktiskām lietām," stāsta projekta redaktore Sandra Freiberga. „Daudzas ģimenes, kuras pārtiek tikai no tā, kas izaug viņu saimniecībā, ļoti lūdz atbalstu, piemēram, malkas iegādei vai logu nomaiņai. Bērni ar prieku dosies tuvējos mežos, saimniekiem palīdzot iztīrīt mežus, savedot malku un tiekot galā ar citiem vienkāršiem, bet ļoti svarīgiem darbiem, jo galvenais viņiem un viņu ģimenēm - tikt pie siltuma mājās."

Akcijas laikā tiks vēstīts par to, kā izlietota Lieldienu akcijas „Nepaej garām" laikā saziedotā nauda. Jau vasarā Latvijas Televīzija izveidojusi sižetus, kuros atspoguļotas norises vasaras nometnēs bērniem ar īpašām vajadzībām.

Jau šobrīd darbojas akcijas "Nepaej garām!" ziedojumu tālrunis – 90006484, uz kuru piezvanot, ziedosiet Ls 1.

Jāatgādina, ka Lieldienu akcijas mērķis bija saziedot naudu 30 vasaras nometnēm bērniem ar īpašām vajadzībām. Tas izdevās, un šie bērni baudīja vasaru, jūtoties laimīgi un iepriecināti.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV