Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Ziemassvētku gaidīšanas prieks Līgatnē

Inese Okonova, 26.11.2010. 09:43

Sagaidot Otro Adventi, ikviens aicināts izbaudīt Ziemassvētku gaidīšanas prieku un gatavošanos svētkiem Līgatnē 4. decembrī. Līgatnes viesi varēs gan pagatavot, uzrakstīt un nosūtīt Ziemassvētku apsveikumus saviem mīļajiem un arī Līgatnes dabas taku iemītniekiem, gan iegādāties amatnieku darinātās dāvaniņas Adventes tirdziņā, gan iemācīties darināt sveces un lāpas, gan piedalīties Līgatnes Ziemassvētku eglītes iedegšanā.
Ziemassvētku gaidīšanas prieks Līgatnē

Līgatnes tūrisma informācijas centrs pašā pilsētas centrā pie ezera 4. decembrī pārtaps rūķu darbnīcā, kur viesi jau no plkst. 10.00 tiks cienāti ar piparkūkām un zāļu tējām, bet galvenais- šeit būs iespējams pagatavot, uzzīmēt pašdarinātus Ziemassvētku apsveikumus vai iegādāties jau gatavus, izvēlēties skaistākos svētku dzejoļus un nosūtīt apsveikumus ģimenei, draugiem un arī Latvijas meža zvēriem Līgatnes dabas takās.

Tāpat rūķu darbnīcā būs iespējams iemācīties pagatavot pašdarinātus Ziemassvētku eglītes rotājumus.

Savukārt Līgatnes dabas takās no plkst. 12.00-16.00 notiks Adventes dāvanu tirdziņš. Šogad, tāpat kā iepriekšējos tirdziņos, būs gan iespēja iegādāties vietējo amatnieku darinājumus un zemnieku izaudzēto, gan aktīvi līdzdarboties. Silti un mīksti adījumi, lauku labumi, saldumi un vēl un vēl. Visu ne uzskaitīt!

Apmeklētāji varēs apskatīt ne tikai meža zvēriņus, pastāvīgos dabas taku iemītniekus, bet arī viesos atbraukušos mājdzīvniekus. Varēs meistarot sveces un lāpas, kā arī pagatavot našķus meža putniem.

Tirdziņa rīkotāji sola pankūku sacensības, karstu zāļu tēju un ugunskuru. Iespējams, ka takas apciemošot arī ķekatnieki.

Šogad tirdziņā ir jaunums. Katrs pircējs, iegādājoties kādu preci, no pārdevēja saņems taloniņu, ar kuru varēs piedalīties pārsteiguma izlozē - kaut ko izvilkt no „Laimes akas". Esiet pacietīgi, jo „Laimes aka", kuru pildīs ar tirgus dalībnieku gatavotām un speciāli šai atrakcijai ziedotām dāvaniņām, tiks atvērta un iztukšota tirdziņa noslēgumā.

Plkst. 17.00 pie Līgatnes kultūras nama un plkst. 19.00 Augšlīgatnē notiks svinīgā Ziemassvētku egles iedegšana ar dziesmām un dejām.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV