Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Pirmajā Adventē svinīgi iedegs Rīgas egles

Guna Caune, 26.11.2010. 11:20

Parīt, Pirmajā Adventē, Rīgas iedzīvotāji un viesi ir aicināti piedalīties vizuāli skaistā un iedvesmojošā Rīgas egļu iedegšanas pasākumā. Tas sāksies plkst. 17.00 ar Rīgas Senākās egles atklāšanu Rātslaukumā, kur pirms 500 gadiem tika rotāta pasaulē pirmā Ziemassvētku egle, un turpināsies Doma laukumā, kur plkst. 18.00 tiks iedegta Rīgas pilsētas Ziemassvētku egle. Rīgas Senāko egli iedegs Rīgas mērs Nils Ušakovs kopā ar visatpazīstamāko Ziemassvētku vēstnesi - Santa Klausu.
Pirmajā Adventē svinīgi iedegs Rīgas egles

"Aicinām Rīgas iedzīvotājus un viesus būt klāt brīdī, kad godināsim 500 gadus seno notikumu, kas mūsu pilsētas vārdu pasaulē izceļ īpašajā Ziemassvētku gaismā. Šis gads Rīgai ir īpašs, tādēļ esam sagādājuši patīkamu pārsteigumu, ienesot Ziemassvētkus un egli tās sākotnējā vietā - Rātslaukumā," piebilst Gastons Neimanis, RTAB direktors.

Rīgas Senākās egles iedegšanas pasākumu caurvīs leģenda, kurā stāstīts, kā pirms 500 gadiem Rīgā aizsākās tradīcija rotāt Ziemassvētku eglīti. Apmeklētāju sirdis ar skanīgām dziesmām aizkustinās kamerkoris "Ave Sol". Rīgas iedzīvotāji un viesi ir aicināti uz pasākumu līdzi atnest kādu Ziemassvētku gaismiņu, tādējādi ietverot Rātslaukumu starojošā gaismā. Mazos īpaši priecēs Ziemassvētku vecītis jeb Santa Klauss ar pavadošo rūķu svītu.

Par Rīgas Tūrisma Attīstības Biroju (RTAB)

2009.gada 28.oktobrī LR Uzņēmumu reģistrā reģistrēts nodibinājums Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB). Tā dibinātāji ir Rīgas dome, aviosabiedrība airBaltic, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) un Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA). RTAB nodarbojas ar tūrisma veicināšanu un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšanu ārvalstīs.

RTAB dibinātāju balsu sadalījumā 70% pieder Rīgas domei, bet pārējiem dibinātājiem aviosabiedrībai airBaltic, LVRA un ALTA - katram 10%. RTAB kā savas darbības un LIVE RĪGA zīmola vadmotīvu izvirzījis principu "Labi rīdziniekam - labi tūristam".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV