Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

„Galleria Riga" atvērusi Piparkūku pilsētu – miniatūru Rīgu

Kristīne Tjarve, 29.11.2010. 12:05

28.novembrī jaunatklātais t/c „Galleria Riga" atklāja unikālu Ziemassvētku projektu – Piparkūku pilsētu. Projekta realizācijā ir aicināts piedalīties ikviens, kas vēlas radīt savu piparkūku namiņu, jebkuru Rīgas celtni, piemēram, savu māju, skolu vai iemīļotu kafejnīcu vai arī kādu no visiem labi zināmiem tūrisma objektiem.
„Galleria Riga" atvērusi Piparkūku pilsētu – miniatūru Rīgu

Galerijas:

Atceroties bērnību un piparkūku smaržu, jaunais tirdzniecības centrs „Galleria Riga", kas atrodas mūsu galvaspilsētas centrā – Dzirnavu ielā 67, aicina visus Latvijas iedzīvotājus iesaistīties unikālā Ziemassvētku projektā – miniatūrās Rīgas piparkūku pilsētas veidošanā. Cenšoties realizēt šo ideju pēc iespējas labāk, tiek piesaistīti dažādu jomu speciālisti un sadarbības partneri, ar kuru kopīgiem spēkiem mēs varēsim veiksmīgi sasniegt izvirzīto mērķi – izveidot grandiozu Piparkūku pilsētu kā dāvinājumu mūsu galvaspilsētas iedzīvotājiem un viesiem – miniatūru Rīgu, kas veidota no piparkūku mājiņām.

„Tā kā „Galleria Riga" vecākais brālis „Galleriet Bergen" Norvēģijā Piparkūku pilsētas projektam šogad atzīmē jau 20.gadadienu, esam vairāk nekā pārliecināti, ka ar šādu Piparkūku pilsētu kopīgiem spēkiem mēs ieviesīsim jaunas svētku svinēšanas tradīcijas Rīgā. Turklāt šī pilsētiņa būs jauks pārsteigums ne tikai maziem, bet arī lieliem apmeklētājiem, tā radīs īpašo svētku noskaņojumu un ļaus noticēt mazam Ziemassvētku brīnumam," komentē t/c „Galleria Riga" direktors Arnis Veisbārdis.

Piektdien, 26.novembrī, kad notika projekta prezentācija, dalībnieki ne tikai uzzināja visu interesantāko informāciju par Piparkūku pilsētu un projekta ietvaros paredzētajiem pasākumiem, bet arī kopā ar konditori Ilzi Salnu no beķerejas "Ilze's Caramellini" un vairākām Latvijā zināmām personībām iemācījās gatavot savus piparkūku namiņus. Savus piparkūku namiņus Piparkūku pilsētai izveidoja Dueta „Dvīnes" dalībniece Ana un Katrīne Drozdovičas, dziedātājs Roberto Meloni, televīzijas seja Liene Bērziņa, uzņēmēja Marika Ģederte un pārstāves no kustības „Go Blonde" ar bērniem.

Ikviens Latvijas iedzīvotājs ir laipni aicināts piedalīties šī projekta tapšanā, radīt savu piparkūku namiņu, jebkuru Rīgas celtni, piemēram, savu māju, skolu vai iemīļotu kafejnīcu vai arī kādu no visiem labi zināmiem tūrisma objektiem, tādējādi paplašinot un dažādojot Piparkūku pilsētu.

Izgatavotos piparkūku namiņus aicinām nogādāt t/c „Galleria Riga" līdz š.g. 26.decembrim, iepriekš piesakot savu vizīti pa e-pastu: info@galleriariga.lv vai tālr. 67307000.

„Ziemassvētki ir mūsu mīļākais laiks – tos gaidām ar nepacietību uzreiz pēc kārtējo Ziemassvētku beigām. Mums tas nozīmē nepārtrauktu laimi, smaidu uz lūpām un īpašās dziesmas ausīs. Tas ir īpašs laiks, kad gribas būt labākiem, kad gribas savu labo noskaņojumu dāvāt citiem, lai visi – paziņas vai ari vispār nepazīstami cilvēki – sanāktu kopā, un viņus apvienotu vienas un tās pašas svētās emocijas. Katrus Ziemassvētkus klausāmies Ziemassvētku dziesmu izlasi, cepam tradicionālus ēdienus, ejam uz Ziemassvētku tirdziņu Domu laukumā un apmeklējam Emīla Gustava kafejnīcu, neguļam visu nakti, jo skatāmies Ziemassvētku filmas un dzeram kakao," dalās savās emocijās māsas Drozdovičas.

Marikas Ģedertes ģimenē piparkūku namiņu cepšana bija viena no jaukākajām Ziemassvētku tradīcijām: „Es atceros, kā bērnībā mana mamma mēdza taisīt visdažādākās mājiņas un mākslas darbus no piparkūkām, bet pati esmu piedalījusies pašā procesā tikai daļēji. Tas bija tik smalks darbs, ka laikam mammai bija bail, ka kaut ko nesalaužam."

Arī tālajā Itālijā Ziemassvētkos tiek ceptas gardas piparkūkas, par ko stāsta Roberto Meloni: „Tā kā es biju piektais bērns ar 10 gadu starpību no ceturtās māsas, man bija iespēja iesaistīties milzīgā procesā kopā ar savām trim māsām, ar māsas dēliem un ar brāli. Protams, mums pievienojās mūsu galvenā recepšu karaliene, mana vecmāmiņa Rosa, kas visiem sadalīja darbus Ziemassvētku cepumu gatavošanā. Man, protams, bija ļoti vienkāršs darbs, piemēram, veidot skaistas kompozīcijas, kad viss bija jau gatavs, un parasti es arī biju pirmais, kas pagaršoja pagatavotās piparkūkas. Jāatzīst, es arī pats mēģināju taisīt piparkūkas, bet jau toreiz sapratu, ka virtuve nav man īstā vieta, jo man sanāca tikai ļoti abstraktas būtnes, kuras uzjautrināja manu mīļos tuviniekus."

„Galleria Riga" piparkūku projekta īstenošanā piedalās Rīgas Tehniskās universitātes studenti, kuri veido pilsētiņas pamatni. Materiālus pilsētas būvniecībai nodrošina būvniecības un saimniecības prešu veikals K-rauta.

K-rauta mārketinga komunikāciju nodaļas vadītāja Ieva Zlaugotne norāda: „Lai piparkūku pilsētiņa iegūtu drošu pamatu un vēl ilgi priecētu Latvijas iedzīvotāju acis, mēs kā būvmateriālu jomas speciālisti esam uzņēmušies piegādāt nepieciešamos materiālus pamata izveidošanai. Tāpat arī K-rauta izveidos savu piparkūku veikalu, lai papildinātu miniatūro Rīgas pilsētu. Ticu, ka šī kļūs par neatņemamu Ziemassvētku tradīciju, un piparkūku pilsētiņa ar katru gadu kļūs lielāka un greznāka."

Par garšīgo piparkūku mīklu un citiem gardumiem piparkūku namiņu veidošanai gādā Iļģuciema maiznīca, savukārt dažādas daudz saldas palīgvielas piparkūku namiņu veidošanai un interesantus knifiņus, lai namiņi izskatītos vēl pievilcīgāki, nodrošina Dansukker. Gatavas piparkūkas dažādu objektu gatavošanai laipni piedāvā Laima. Nenovērtējamu atbalstu projekta realizācijā sniedz arī RIMI Latvia. Īpašu paldies par atsaucību jāsaka Restorānu servisa skolai, kuras audzēkņi nebaidījās uzņemties atbildību un paši pārbauda savus spēkus, gatavojot dažādus objektus.

Kā komentē Dansukker pārstāve Iveta Zariņa, "piparkūku mīkla ir pateicīgs materiāls būvniecībai. No tās var gatavot gan vienkāršus cepumiņus, gan dekorus, Ziemassvētku rotājumus un eglīšu mantiņas, gan arī mīļas dāvaniņas draugiem, neparastas būves un pat liela izmēra mākslas darbus."

„Lai veidotu piparkūku mājiņu, nepieciešama nedaudz pacietības, bet gandarījums, ko sniedz šis radīšanas process, ir tā vērts! Iļģuciema maiznīcas konditorejas meistari iesaka katram izmēģināt spēkus mājiņu celšanā – tas ir jauks kopā būšanas laiks ģimenei. Tas ir laiks, kad katrs no mums rada savu Ziemassvētku pasaku," saka Iļģuciema maiznīcas konditorejas pārstāve Jolanta Grāmatniece.

Projekta ietvaros tiks organizēti arī vairāki piparkūku namiņu celšanas pasākumi, piemēram, 2.decembrī notiks piparkūku cepšanas pasākums Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā kopā ar Iļģuciema maiznīcu konditoreju. Šajā gatavošanas pasākumā tiks izmantoti arī Selga piparkūku cepumi. Kā komentē Selga Cepumu divīzijas direktore Jana Ladusāne, „piparkūku Ziemassvētku pilsētas veidošana ir lielisks svētku ieskandināšanas veids, jo ar piparkūku smaržu katrā mājā ienāk svētku gars. Šogad kopā ar bērnu klīniskās slimnīcas mazajiem pacientiem veidosim Selgas piparkūku mājiņas, kas tiks veidotas no vairāk nekā 10 000 piparkūkām un tiks izstādītas Galleria Rīga, tādējādi dāvājot patiesu svētku sajūtu ikvienam piparkūku pilsētiņas apmeklētājam."

Četras nedēļas visiem bērniem būs iespējas vai nu sestdienās vai svētdienās darboties Kraukšķīša piparkūku darbnīcā kopā ar aktrisi Agnesi Zeltiņu, kas ar prieku piekrita piedalīties projektā – „Tā kā jau daudzus gadus es pasniedzu bērniem un man ļoti patīk dauzīties ar mazajiem, šis ir lielisks projekts, lai atkal būtu ar viņiem kopā. Manai meitiņai ir 18, viņa ir jau izaugusi, savukārt šādos pasākumos es varu būt kopā ar pašiem mazākajiem. Bērni mani iedvesmo, un man patīk būt ar viņiem kopā!"

Par godu šim unikālajam projektam t/c „Galleria Riga" plāno daudzus interesantus pasākumus, tostarp, koncertu par godu piparkūku pilsētas atklāšanai kopā ar Galleria Riga ELKS un Ķīpsalas Ziemassvētku koncerta dalībniekiem 5.decembrī, bērnu ansambļa koncertu 18.decembrī un vairākas citas aktivitātes visai ģimenei.

Piparkūku pilsēta būs apskatāma t/c „Galleria Riga" 7.stāvā laikā no pirmās Adventes līdz 15.janvārim – vecajam Jaunajam gadam.

Par t/c „Galleria Riga"

Tirdzniecības centrs atklāts 2010.gada 22.oktobrī un atrodas pašā Rīgas centrālās daļas apdzīvotākajā un intensīvākajā darījumu zonā, tās krustpunktā - kvartālā starp Dzirnavu, Blaumaņa, Brīvības un Tērbatas ielām. „Galleria Riga" pircējiem piedāvā unikālu koncepciju, kas ļauj veikala apmeklētājiem ātri un efektīvi izdarīt pirkumus, tai pat laikā ļaujot interesanti pavadīt laiku un baudīt veikala unikālo interjeru, skatlogus, restorānus, kafejnīcas un slidotavu, kas atradīsies uz tirdzniecības centra jumta stāva terases. Tirdzniecības centra platība pirmajā kārtā ir 41 tūkstoši kvadrātmetru no kuriem 29,7 tūkstoši iznomājamo kvadrātmetru ir paredzēti tirdzniecībai, restorāniem un izklaides vietām, savukārt divos līmeņos zem veikala ir vieta 150 automašīnām, kā arī stāvvieta Brīvības 44.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV