Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Studentu apvienība ar izglītības ministru pārrunās izglītības finansējuma prognozes

Jurita Krūma, 29.11.2010. 13:35

Ceturtdien, 2. decembrī Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) Latvijas Studentu apvienības (LSA) pārstāvji tiksies ar izglītības un zinātnes ministru Rolandu Broku (ZZS), lai pārrunātu nākamā gada budžeta sadalījumu izglītības nozarei. Tiks aktualizēta arīdzan LSA sadarbība ar IZM Augstākās izglītības likuma virzībā.

2. decembrī plkst. 14:15 plānotās pārrunas būs pirmā LSA pārstāvju tikšanās ar Broku kopš ministra stāšanās amatā. Tikšanās ietvaros LSA pārstāvēs apvienības prezidents Edvards Ratnieks, Juridiskā virziena vadītājs Jānis Ābele un Sabiedrisko attiecību vadītāja Jurita Krūma. Svarīgākā sarunu daļa tiks veltīta prognozēm par budžeta apmēru izglītības un zinātnes nozarēm.

Kā pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru medijus informējis Broks, šobrīd augstākajā izglītībā finansējuma samazinājums plānots kreditēšanas procentu likmēm viena miljona latu apmērā, bet 300 000 - izglītības programmām. LSA uzskata, ka izteikums ir pretrunā ar to, ko, stājoties ministra amatā, Broks vairākkārtēji uzvēris publiskajā telpā - „augstākajai izglītībai, pēdējo divu gadu laikā līdzekļi ir samazināti par apmēram 50% un turpmāks samazinājums nav pieļaujams".

LSA sarunās par budžetu atsauksies uz parakstīto Sadarbības memorandu ar Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības, Rektoru padomes, Universitāšu asociācijas, Latvijas Jauno zinātnieku apvienības, Latvijas Izglītības un Zinātnes darbinieku arodbiedrības un Latvijas Radošo savienību padomes pārstāvjiem, kas apvienos institūciju ietekmes, lai, sastādot valsts budžeta likumprojektu 2011. gadam, līdzekļu samazinājums izglītībai un zinātnei netiktu pieļauts.

E.Ratnieks, LSA prezidents: „Finansējuma samazinājums, kas tieši ietekmētu augstskolas vai studentus, kategoriski nav pieļaujams. Ņemot vērā iepriekšējos samazinājumus, LSA nepieļaus šādu rīcību, izmantojot visus iespējamos līdzekļus. Konkrētāk varēs spriest pēc tikšanās ar ministru."

Tikšanās ietvaros arīdzan tiks aktualizēta LSA sadarbība ar IZM Augstākās izglītības likuma virzībā, lai likums tiktu pieņemts ar Saeimas apstiprinājumu steidzamā kārtībā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV