Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Santa Klauss un Rīgas mērs paraksta manifestu uz nākamajiem 500 gadiem

Iveta Dortāne, 30.11.2010. 10:07

27. un 28.novembrī Latvijā viesojās Pasaules Galvenais Santa Klauss no Lapzemes. Santa Klauss un Rīgas mērs Nils Ušakovs parakstīja manifestu par Ziemassvētku egles tradīcijas saglabāšanu uz nākamajiem 500 gadiem Eiropas Senākās egles iedegšanas pasākumā Rātslaukumā.
Santa Klauss un Rīgas mērs paraksta manifestu uz nākamajiem 500 gadiem

Pēc manifesta parakstīšanas Santa Klauss pasniedza Ušakova kungam dāvanu veiksmei - dzīvu, baltu zaķi – nākamā 2011.gada simbolu, un pateicības rakstu par Ziemassvētku egles tradīijas kopšanu Rīgā. Nils Ušakovs viesim dāvāja rakstainus cimdus.

Neskatoties uz salu uz pasākumu Rātslaukumā bija ieradušies vairāki tūkstoši cilvēku. Santa Klauss atbrauca kabrioletā savas svītas – rūķu un 500 Rīgas sētnieku pavadībā. Sētnieku parādi vadīja Rīgas Domes Kounālo saimiecību vadītājs Anatolijs Aleksejenko.Ušakova kungs pateiicās sētniekiem par Rīgas sakopšanu svētkiem un ikdienā.

Pasākums Rātslaukumā noslēdza Pasaules Galvenā Santa Klausa labdarības vizīti Latvijā, kuras laikā Santa Klauss satikās ar tūkstošiem Latvijas bērnu: gan slimnīcā, gan sociālajā aprūpes centrā, gan dažādos pasākumos.

"Tūkstošiem cilvēku bija ieradušies uz Santa Klausa Latvijas rezidences atklāšanu modes un izklaides centrā "Rīga Plaza", ko uzcēla Santa Klausa palīgi – Latvijas rūķi. Tā ir unikāla, pēc Santa Klausa Lapzemes mājas parauga celta vairākus metrus augsta celtne, bērni to varēs apmeklēt līdz pat janvāra vidum, " pastāstīja Santa Klausa pārstāvis, "Telekompānija Forma Pro" producents Igors Proņins.

Uz tikšanos ar Santa Klausu ar centra "Rīga Plaza" atbalstu bija atbraukuši 27 bērni no maznodrošinātām ģimenēm no Viļakas novada Latgalē. Viņi apmeklēja kino, saņēma dāvanas no Santa Klausa maisiem un nofotografējās ar Santa Klausu un viņa palīgiem – rūķiem rezidencē pie Santas troņa.

SMP banka sarūpēja dāvanas un nepieciešamās preces sociālās aprūpes centra "Pļavnieki" bērniem, VAS "Latvijas dzelzceļš" - Daugavpils novada speciālo internātskolu audzēkņiem, centra "Rīga Plaza" ziedotās dāvanas saņēma simtiem bērnu gan slimnīcās,gan bērnu namos, restorāns"Kabuki" dāvaja bērniem egli no suši.. Arī Santa Klauss saņēma dāvanas no Lavijas bērniem – lielus maisus ar vēstulēm," teica igors Proņins.

Santa Klauss lūdz nodot pateicības vārdus visiem atbalstītājiem, pateicoties kuriem Santa Klausam bija iespēja pasniegt dāvanas tik daudziem Latvijas bērniem: "Live Riga", viesnīcai "Light House", SMILE taxi, izdevniecībai "Veiters", "Līvu Akvaparks", veikaliem "Lāčuks", viesnīcai "Old City Boutique Hotel", "Polaris", "Egmont Latvia", "Rīgas piena kombināts", "Laima", "Bella Riga" un daudziem, daudziem citiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV