Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Studentu apvienība Boloņas procesa desmitgadē izglītos studentus par izglītību Eiropā

Jurita Krūma, 01.12.2010. 11:53

Sestdien, 11. decembrī, Latvijas Universitātes Datorikas fakultātē (Raiņa bulvārī 19) studenti aicināti pieteikties Latvijas Studentu apvienības (LSA) rīkotajam „Dzirdi. Domā. Dari!" semināru cikla semināram par Boloņas procesu. Seminārs tiks veltīts Boloņas procesa ieviešanas uzsākšanas desmitgadei.
Studentu apvienība Boloņas procesa desmitgadē izglītos studentus par izglītību Eiropā

Boloņas process kā augstākās izglītības internacionalizācija Eiropas izglītības telpā iezīmē būtiskas izmaiņas izglītības kvalitātē un tās apguvē. Boloņas deklarācija tika parakstīta 1999. gada 9. jūnijā, izvirzot par mērķi 2010. gadā nonākt pie vienotas augstākās izglītības sistēmas visā Eiropā. Par semināra dalībnieku aicināts kļūt ikviens studējošais, kura interesēs ir:

* saprast, kas tad īsti ir Boloņas process, kāpēc tas ir nozīmīgs studentiem, kādi elementi tajā ietilpst un kādi rīki tiek pielietoti, lai tos īstenotu;
* uzzināt, cik tālu Boloņas procesa īstenošanā ir tikusi Latvija;
* izstrādāt veidus, kā Latvijā iespējams īstenot trūkstošos Boloņas procesa elementus;
* uzzināt vairāk par studentu mobilitāti/apmaiņas programmām;
* iepazīties ar apmaiņas studentu pieredzi un Boloņas procesa elementu īstenošanu viņu apmaiņas valstīs.

Detalizēta semināra programma pieejama šeit. Seminārs noritēs 11. decembrī no plkst. 10:00 līdz 16:00 LU Datorikas fakultātē (Raiņa bulvāris 19, 334.telpa). Pieteikties semināram iespējams, līdz šī gada 10. decembrim plkst. 18:00, aizpildot elektronisko pieteikuma anketu. Sīkāku informāciju iespējams iegūt, rakstot uz e-pastu asnate.kazoka@lsa.lv vai zvanot 28390483.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV