Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Vārīs cirvja zupu

Daiga Janševska, 02.12.2010. 23:00

Kultūras darbinieku protesta akcija notiks Rožu laukumā Cēsīs svētdien, 5.decembrī, no pulksten 13 līdz 15.
Vārīs cirvja zupu

Zupu vārīs Cēsu novada Kultūras padomes pārstāvji no Cēsu novada domes, pašvaldības iestādēm, sabiedriskajām kultūras organizācijām, Cēsu mūziķiem un māksliniekiem.

Ar šo aktivitāti Cēsu kultūras cilvēki grib vērst uzmanību uz kultūras situāciju Latvijas reģionos, kur līdzekļi ir ierobežoti.

„Skumji apzināties, ka valsts politika gan kultūrā, gan tūrismā, gan citos stratēģiski svarīgos attīstības jautājumos ir ierāmēta „Rīga+\" (Pierīga) ietvarā. Skumji, ka Latvijas novadi ir „pelēkā perifērija\", no kurienes talantīgajiem un spējīgajiem tiek rekomendēts pēc iespējas ātrāk nokļūt galvaspilsētā. Mēs, kultūras darbinieki, gribam vērst uzmanību uz šiem jautājumiem un apliecināt, ka novadi joprojām ir spēks. Un mūsu Latvija ir bagāta ar saviem talantīgajiem cilvēkiem no Alūksnes līdz pat Liepājai, ne tikai 50km rādiusā ap Rīgu\" domās dalās Ruta Krastiņa, Kultūras padomes priekšsēdētāja, Cēsu Kultūras un Tūrisma centra Kultūras centra nodaļas vadītāja.

Cēsis, tāpat kā citas pilsētas tuvākos un tālākos reģionos, uzskata sevi par latvisko vērtību šūpuli, kuru nedrīkst atstāt novārtā un valstij ir nopietni jāizvērtē esošā situācija un jāizstrādā rīcības plāns tālāko Latvijas reģionu atbalstam kultūras jomā. Jo teiciens kā pasakā „Radīt no nekā\" darbojas tikai neilgu brīdi.

Otrs pasākuma mērķis ir labdarības akcija, tāpēc visi aicināti šajā dienā vest produktus lielajam zupas katlam, kuru vārīs Cēsu Sv. Jāņa baznīcas draudze, iespēju robežās ziedot apģērbus un apavus, kas nonāks pie tiem, kuriem šobrīd sals vairāk nekā mums.

Vienlaicīgi ar cirvja zupu vārīsies arī kultūras zupa, kurai sastāvdaļas būs pasaka no Cēsu Centrālās bibliotēkas, mūzika platēs no Cēsu novada domes, gleznošanas sesija no Cēsu mākslas skolas un vēl daudzas citas darbīgas un neparastas aktivitātes.

Visas pasakas sākās ar ...reiz bija un dažkārt pasakas beidzas arī laimīgi. Kā beigsies šī...?

Cēsu novada Kultūras padome ir Cēsu novada domes iniciēta un izveidota sabiedriska kultūras speciālistu konsultatīva padome. Padome veicina ar kultūras attīstību saistītu jautājumu risināšanu Cēsu novadā. Padome ir visu novada kultūras organizāciju un individuālo kultūras darba speciālistu interešu pārstāvis.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV