Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

RTU norisināsies Latvijas Izgudrotāju diena

Egita Kancāne, 09.12.2010. 11:30

Ceturtdien, 16.decembrī, no plkst.10 Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) galvenajā ēkā, Rīgā, Kaļķu ielā 1, norisināsies Latvijas izgudrotāju diena, kuras ietvaros notiks Latvijas izgudrojumu izstāde, v/a Latvijas investīciju un attīstības aģentūras organizētais diskusiju forums un Jauno izgudrotāju konkurss.

Diskusiju forums sāksies plkst. 10 RTU 301.auditorijā. Zvērināta advokāte Ingrīda Kariņa-Bērziņa stāstīs par intelektuālā īpašuma aizsardzības mehānismiem Latvijā un Pasaulē, Rīgas Tehniskās universitātes zinātņu prorektors Leonīds Ribickis informēs par Latvijas izgudrotāju sasniegumiem Latvijā un pasaulē. RTU maģistra studiju programmas "Inovācijas un uzņēmējdarbība" direktors Modris Ozoliņš iepazīstinās ar Latvijas izgudrotāju un uzņēmēju savstarpējās komunikācijas uzlabošanas iespējām un izgudrojumu komercializēšanas iespējām Latvijā. Ar labās prakses piemēriem Baltijā foruma dalībniekus iepazīstinās SIA "Terra Virtuala" vadītājs Vitolds Bīriņš

Jauno izgudrotāju konkurss sāksies plkst. 15 RTU 403.auditorijā. Paredzēts, ka konkursā piedalīsies jauniešu komandas piecu cilvēku sastāvā, kuru uzdevums būs divu stundu laikā, izmantojot diskusiju forumā iegūtās zināšanas, rast tādus problēmsituāciju risinājumus, kuri spētu apmierināt sabiedrības vajadzības. Konkursa noslēgumā jaunieši savas idejas prezentēs žūrijai. Labāko komandu dalībnieki iegūs balvās izklaides parka "Fantasy Park" dāvanu kartes, īpašas izgudrotāju dienu USB atmiņas kartes, kā arī citas balvas no konkursa organizatoriem.

Latvijas izgudrojumu izstāde notiks no plkst.14 līdz 20 RTU Lielajā aulā. Izgudrojumu izstādē tiks demonstrēti, Latvijas izgudrojumi, kas radīti augstākās izglītības iestādēs, pētniecības institūtos, kā arī uzņēmumos un individuāli. Būs apskatāmi dizainparaugi, «taustāmi» izgudrojumu prototipi vai gatavi produkti.

Latvijas Izgudrotāju dienas mērķis ir popularizēt izgudrotāju darbību Latvijas sabiedrībā, īpaši jauniešu vidū, rosināt izgudrojumu komercializēšanu.

Visi interesenti tiek aicināti pieteikt dalību Jauno izgudrotāju konkursam līdz 15.decembrim plkst. 17, sūtot pieteikuma e-pastu uz: info@rtusp.lv. Papildus informācija: www.rtusp.lv un www.rtu.lv .

Latvijas izgudrotāju dienu organizē biedrība "Connect Latvija" sadarbībā v/a Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru un Rīgas Tehniskās universitātes Studentu parlamentu projekta "Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programma" ietvaros, to līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV