Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Rīgā apskatāms Baltijas „zaļākais" putekļusūcējs

Līga Ivanova, 14.12.2010. 10:54

Pasaules tūres ietvaros unikālais Electrolux putekļusūcējs, kura korpusā iestrādāti arī Latvijas pludmalē savāktie plastmasas atkritumi, ir sasniedzis Rīgu. Lai pārliecinātos, ka otra dzīve var būt ne tikai papīram, skārda bundžām un PET pudelēm, bet arī parastiem plastmasas atkritumiem, ikviens interesents no 14. līdz 17. decembrim ir aicināts apskatīt šo putekļu sūcēju Galleria Riga 1. stāvā.
Rīgā apskatāms Baltijas „zaļākais" putekļusūcējs

„Redzot īpašā dizaina zaļo putekļusūcēju, neticas, ka vēl pavisam nesen, pelēkā rudens dienā bariņš latviešu pludmalē vāca smilšainus plastmasas korķīšus, pudeles, aizmirstas bērnu rotaļlietas un pat plastmasas auto detaļas, lai dotu tām iespēju dzīvot otru dzīvi. Tas nu ir noticis – atkritumi ir pārtapuši funkcionējošā sadzīves ierīcē, kas vienlaicīgi ir arī mākslas darbs. Latvijas iedzīvotāju plastmasas karma noteikti ir uzlabojusies, bet vēl ir daudz darāmā, lai vidi ap mums padarītu tīrāku un zaļāku," stāsta Electrolux Latvia direktors Eduards Reneslācis.

Šī gada 11. septembrī Ragaciema – Klapkalnciema pludmalē vides projekts Pēdas sadarbībā ar Electrolux Latvia organizēja talku, kuras laikā tika savākti plastmasas atkritumi. Uz mirkli atkritumiem bija dota iespēja pārtapt mākslas objektos ar savu īpašo stāstu, bet pēc tam tie devās uz Zviedriju, lai piedzīvotu savu karmu un pārtaptu pilnībā funkcionējošā Electrolux putekļusūcējā.

Talka bija daļa no starptautiskā Electrolux projekta, kura mērķis ir pievērst cilvēku uzmanību plastmasas piesārņojuma problēmai pasaules jūrās un okeānos. Klusajā okeānā peld plastmasas salas, kuru apjoms pārsniedz divas ASV teritorijas, taču industriālai pārstrādei izmantojamās plastmasas nepietiek. Kopumā Electrolux radījis piecus putekļusūcēju modeļus, to korpusā izmantojot savākto plastmasu no Ziemeļu jūras, Indijas okeāna, Vidusjūras, Klusā okeāna un Baltijas jūras.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV