Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Tramvajs - uzticamākais sabiedriskā transporta veids Rīgā

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa, 15.12.2010. 11:11

Rīgas satiksmes apkopotā informācija liecina, ka tramvajs ir uzticamākais sabiedriskā transporta veids Rīgā - ja autobusi un trolejbusi laika apstākļos, kad pilsētā putina, veidojas kupenas un ceļi ir slideni, atpaliek no grafika vidēji par stundu, tad tramvajiem nobīdes no grafika ir vērojamas mazākas un visbiežāk tās ir saistītas ar citu transportlīdzekļu nevērību pret sabiedriskā transporta plūsmu pilsētā.
Tramvajs - uzticamākais sabiedriskā transporta veids Rīgā

Rīgas satiksmes dispečeru dienesta apkopotā informācija par šī gada decembra pirmajām divām nedēļām liecina, ka grafiku kavējumi autobusiem un trolejbusiem ir bijuši līdz pat stundai un vairāk, savukārt tramvajiem tie ir bijuši krietni vien mazāki. Salīdzinājumam 2009.gada decembra pirmajās divās nedēļās, kad Rīgā nebija sniegs, grafiku kavējumi autobusiem un trolejbusiem vidēji bija 30 minūtes, bet tramvajam kavējumi nebija nemaz. Lielākos kavējumus tramvajiem rada vieglās un kravas automašīnas, kas, mēģinot apsteigt lēni braucošās automašīnas, izmantojušas tramvaju sliežu ceļus, kā arī kreisie pagriezieni no tramvaju sliežu ceļiem, kas Rīgā daudzviet vēl ir atļauti.

Tramvajs ir videi draudzīgs transporta līdzeklis un viens no ātrākajiem sabiedriskā transporta līdzekļu veidiem. Kopējās tramvaja plūsmas vidējais ātrums Rīgā ir 16,49 km/h, kas ievērojami pieaug tieši centra zonā. Kopējais sliežu ceļu garums Rīgā ir 99,53 km, kopējais pieturvietu skaits - 244. Rīgas satiksmei patlaban ir 252 tramvaju vagoni, kas ik dienu pārvadā vairākus tūkstošus pasažieru 9 tramvaju maršrutos.

No šī gada 1.jūnija Rīgā pasažierus sāk pārvadāt Čehija rūpnīcā Škoda ražotie zemās grīdas tramvaji. Patlaban jaunie zemās grīdas tramvaji kursē 6.tramvaja maršrutā Radio loks - Jugla, un to ietilpība ir 300 pasažieri. Jaunajiem zemās grīdas tramvajiem ir trīs savstarpēji savienotas sekcijas, invalīdu paceļamā platforma, kā arī speciālas gaisa vēdināšanas un kondicionēšanas iekārtas. Jaunie zemās grīdas tramvaji ir 31,64 metrus gari, un tie pilnībā aizvieto iepriekš izmantotās divu vagonu sakabes. Līdz 2011.gada janvāra beigām Rīga saņems 20 zemās grīdas tramvajus.

Plašāku informāciju par Rīgas satiksmes piedāvātajiem pakalpojumiem, maršrutu sarakstiem, biļešu veidiem un citiem jaunumiem var saņemt interneta mājas lapā www.rigassatiksme.lv vai zvanot pa bezmaksas tālruni 80001919.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV