Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Brīvdabas muzejs aicina sajust svētku noskaņas un gaismas spēles ziemas saulgriežu pasākumā

Kristīne Dzedule, 15.12.2010. 14:09

Šo svētdien, 19.decembrī no plkst.12.00 līdz 20.00. Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā notiks ziemas saulgriežu pasākums "Visi sīki žagariņi, sidrabiņu vizināja".
Brīvdabas muzejs aicina sajust svētku noskaņas un gaismas spēles ziemas saulgriežu pasākumā

Visa pasākuma laikā apmeklētāji varēs vizināties zirga kamanās, sildīties pie ugunskura, dzert karstu zāļu tēju, cept piparkūkas, liet sveces, vārīt ziepes, pīt puzurus, un izgatavot apsveikumu kartītes, kopā ar folkloras kopām piedalīties bluķa vilkšanā, Kurzemes zvejnieka ciemā paši būvēt savas sniega skulptūras - izveidotās sniega skulptūras priecēs apmeklētājus visas ziemas garumā, bet vakarā muzejs pārsteigs savus viesus ar gaismas un sniega spēli.

Darbosies Ziemassvētku tirdziņš, kur varēs iegādāties jau gatavas dāvanas un kārumus svētku galdam.

Folkloras kopas dalībnieki vilks bluķi apkārt Brīvdabas muzeja ēkām, sakopojot tajā visu aizejošā gada grūtumu un ļaunumu, un beigās sadedzinot to ugunskurā. Ikviens apmeklētājs varēs iejukt trokšņaino ķekatnieku barā.

Lai Ziemassvētku laiks nekļūtu par iepirkšanās drudzi, Brīvdabas muzejs piedāvā alternatīvu dāvanu iegādei, padarot iepirkšanos par patīkamu piedzīvojumu un tradicionālās kultūras iepazīšanas veidu. Apmeklētajiem būs iespēja pašu rokām pagatavot dāvanas saviem mīļajiem - sveces, ziepes, puzurus, piparkūkas, paštaisītas atklātnītes.

No plkst.16.00 gaismas festivāla "Staro Rīga" noskaņās, Brīvdabas muzejs aicina apmeklētājus izbaudīt sniega, gaismas un senatnes spēles, jo Ziemas saulgrieži latviešiem ir prieka un līksmības svētki, svinot gaismas uzvaru pār tumsu.

Sniega sportu cienītājus iepriecinās aktīvā tūrisma centra "Eži" atrakcijas: kamaniņu kalns, slidkalniņš, slēpju noma un nakts slēpojums.

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs apmeklētajiem atvērts katru dienu no plkst.10.00 - 17.00. Ieejas cena muzejā : 1 LVL pieaugušajiem, 0.75 LVL studentiem, 0.50 LVL skolēniem un pensionāriem. Ekspozīcijas ēkas ziemas sezonā tiek atvērtas pēc pieprasījuma, ēku atvēršanas maksa - 5 LVL pieaugušajiem, 3 LVL skolēnu un pensionāru grupām.

Brīvdienās muzejā darbojas aktīva tūrisma centra "Eži" slēpju noma un ir pieejama distanču slēpošanas trase.

Ziemas sezonā auto stāvvieta - bez maksas.

Pasākuma norises.

12 :00 - 17:00

Ziemassvētku tirdziņš.

Radošās dāvanu darbnīcas :sveču liešana, puzuru darināšana, atklātnīšu veidošana, piparkūku glazēšana, ziepju vārīšana, bizīšu pīšana

12:00 - 17:00 - Priedes krogs. Amatnieku demonstrējumi, uzstājas Berģu mākslas un mūzikas skolas folkloras kopas audzēkņi.

14:00 - 16:00 - Bluķa vilkšana ar masku gājienu no galvenajiem vārtiem līdz Kurzemes sētai, vada folkloras kopa "Rija"

14:15 - 15:00 - Rotaļas, dziesmas, spēles Kurzemes sētā vada folkloras kopa "Rija".

14:00 - 16:00 - Laimes liešana Mērsraga smēdē. Drāts alus.

15:15- 16:00 - Rotaļas, dziesmas, spēles Vidzemes sētā vada folkloras kopa "Kokle".

16:00- 16:30 - Bluķa dedzināšana, dziesmas un rotaļas ar folkloras kopām "Kokle" un "Rija".

16:00 - 20:00 - Iedegas muzeja dekoratīvais apgaismojums. Ziemas pastaigu taka.

Uz tikšanos Brīvdabas muzejā!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV