Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Ceturto Adventi Rīgā sagaidām ar koncertiem un svētku pasākumiem

Elīna Dambekalne, 16.12.2010. 09:23

Svētku noskaņās pasākumi, koncerti un izrādes turpinās gan Rīgas kultūras centros, baznīcās un koncertzālēs, gan arī pilsētvidē.
Ceturto Adventi Rīgā sagaidām ar koncertiem un svētku pasākumiem

Vairāki koncerti un svētku pasākumi domāti tieši ģimenēm ar atvasēm. 18.decembrī VEF Kultūras pilī bērniem būs iespēja vērot muzikālo izrādi, pēc kuras varēs iet rotaļās ar Ziemassvētku vecīti, bet Mākslas darbinieku namā, Kultūras un atpūtas centrā "Imanta" un Kultūras centrā "Iļģuciems" notiks Ziemassvētku koncerti bērniem.

Vecrīgu īsi pirms Ziemassvētkiem pieskandinās Ziemassvētku dziesmu skaņas, kas kļūs par svētku vēstnešiem pilsētas ielās un laukumos, iepriecinot rīdziniekus un pilsētas viesus. 18., 20., 21., 22. un 23.decembra vakaros pie trim no Rīgas Ziemassvētku eglītēm - pie Saeimas, pie Sv.Pētera baznīcas un pie Pulvertorņa, atskaņojot Ziemassvētku dziesmas uzstāsies instrumentālie ansambļi, vokālās grupas un Rīgas kori.

19.decembrī jau trešo svētdienu pēc kārtas, Rātslaukumā būs skatāms un klausāms Adventes koncerts, kas skanēs no Melngalvju nama balkona. Ceturtajā Adventē koncertu plkst.17.00 atklās atraktīvais metāla pūšaminstrumentu ansamblis "Christmas Brass", kas atskaņos tradicionālās Ziemassvētku dziesmas. Plkst.17.30 uz skatuves kāps Ķeguma vīru vokālā grupa "Magnēts" ar dažāda stila un noskaņu muzikālajām kompozīcijām. Koncertu turpinās šarmantais meiteņu trio "Lady's Sweet" kopā ar Kārli Lāci, kuri atskaņos kompozīcijas no Ziemassvētku projekta "Princešu Ziemassvētki". Koncertu noslēgs viena no spilgtākajām un liriskākajām Latvijas vokālajām grupām "Anima Solla", kas priecēs klausītājus gan ar tradicionālo Ziemassvētku dziesmu aranžējumiem, gan komponista Riharda Dubras oriģinālkompozīcijām.

Klaviermūzikas cienītāji 19.decembrī aicināti uz Mazo ģildi, kur muzicēs pianistes Jautrīte Putniņa, Helēna Laukmane un sitaminstrumentālists Artūrs Sedriks Sinkevičs, kas šajā Ziemassvētku laikā noteikti sniegs prieku un muzikālu baudījumu. Komponists Jēkabs Nīmanis par Jautrīti Putniņu izsakās: "Jautrītei Putniņai piemīt ne tikai reti sastopama, neizmērojami dziļa mūzikas izpratne, bet arī tikpat neaptverama tās mīlestība, kas neatstāj vienaldzīgu pat visbiezādaināko klausītāju".

21.decembrī jau tradicionāli Vecrīgas ielās un Doma laukuma Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņā notiks Bluķa vilkšana, aicinot simboliski sadedzināt vecā gada nedienas un noskaņoties jaunam dzīves cēlienam.

Līdz 17.janvārim Rīgas pilsētvidē apskatāms "Rīgas Ziemassvētku egļu ceļš". Projekta ietvaros kopumā uzstādīti 25 objekti, kuru vidū skatāmas gan tradicionāli rotātās egles, gan arī jaunās dizaina egles, kuras iespējams viegli atrast, sekojot norādēm Rīgas Ziemassvētku egļu ceļa kartē (http://bit.ly/epuKUz).

Rīgā turpina darboties arī Ziemassvētku tirdziņi - Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā, Līvu laukumā, kur ik dienu gan lielos, gan mazos priecē Panorāmas rats, kā arī tirdziņš Rātes pasāžā, Jaunavas ielā.

Strēlnieku laukumā darbojas bezmaksas publiskā slidotava, kurā ir iespēja nomāt slidas.

Rīgas dome aicina pilsētas iedzīvotājus un viesus sagaidīt Ziemassvētkus kopā!

Detalizēta pasākumu programma pieejama mājas lapā: www.rdkd.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV