Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Šodien Esplanādē sāk darboties "Rīgas jautrais ziemas kalniņš"

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa, 16.12.2010. 14:24

No 16.decembra līdz 30.decembrim Rīgā, Esplanādē, darbosies "Rīgas jautrais ziemas kalniņš" - atrakcija bērniem un pieaugušajiem - nobrauciens no mākslīga ziemas kalna ar šļūcamkamerām. Atrakcija darbosies katru dienu bez maksas no plkst. 12.00 līdz plkst. 22.00 (iespējami pārtraukumi laika apstākļu dēļ). Blakus kalniņiem būs pieejama "Ziemas bufete", kurā varēs sasildīties ar karstajiem dzērieniem vai nobaudīt kādu našķi.

"Jautrais ziemas kalniņš pirmo reizi būs pieejams Rīgas centrā. Aicinām rīdziniekus un Rīgas viesus izbaudīt ziemas priekus pašā pilsētas centrā - aptuveni 60 metrus garā distance no 6 metrus augstā kalna būs pieejama bez maksas un stundas laikā kalniņu varēs izmantot aptuveni 200 cilvēki," stāsta Mārcis Gulbis, projekta idejas autors un producents (UNTITLED).

Ziemas kalniņš būvēts no sertificētām konstrukcijām un tas tiks noklāts ar īpašu vissezonas klājumu, kas nodrošinās arī kalniņa darbošanos bezsniega apstākļos. Atrakcijas lietotājiem būs jāievēro atrakcijas izmantošanas noteikumi, tajā skaitā noteiktais auguma ierobežojums.

"Man ir patiess prieks, ka Rīgā šoziem sarūpēti jauki ziemas pārsteigumi gan rīdziniekiem, gan pilsētas viesiem. Rīga ir bagāta parkiem un laukumiem, kuros šogad kūsās sportiskas aktivitātes, darbosies slidotavas, slēpošanas trases, kā arī šis jautrais ziemas kalniņš, un ikviens, liels vai mazs varēs ļauties ziemas priekiem tepat pilsētā. Un, nenoliedzami, svarīgi arī tas, ka vairums šīs sportiskās nodarbes būs pieejamas bez maksas. Baudiet ziemu, sniegu kopā ar ģimeni, draugiem un visiem aktīvas atpūtas cienītājiem"- aicina Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV