Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Labestības akcijā „Eņģeļi pār Latviju" kopā mēs saziedojām 368 861 Ls

Zane Pētersone, 20.12.2010. 13:21

Vakar, 19.decembrī, notika telekompānijas LNT, Swedbank un Ziedot.lv rīkotā labestības pasākuma "Eņģeļi pār Latviju" maratona noslēgums. Visas dienas garumā Rīgā pie Nacionālās operas pulcējās cilvēki, lai piedalītos labestības pasākumā un, ziedojot, palīdzētu smagi slimiem bērniem dzīvot. Tiešraides no labestības akcijas „Eņģeļi pār Latviju" noslēguma bija vērojamas kanālā LNT visas dienas garumā Visi kopā mēs saziedojām 368 861 Ls.

Cilvēku atsaucība bija ārkārtīgi liela, un saziedotā summa septiņas reizes pārsniedza to summu, kuru labestības pasākuma organizatori sākotnēji cerēja savākt. Ar šo saziedoto summu mēs visi kopā spēsim palīdzēt ne tikai Karlīnai, Raimondam, Liānai, Kristapam un Igoram, bet arī visiem tiem 136 bērniem, kuri portālā Ziedot.lv bija lūguši finansiālu palīdzību.

Pirmo reizi labestības pasākuma ietvaros, bija unikāla iespēja, zvanot uz labdarības tālruni 90006383 un ziedojot 1 Ls, parunāt ar LNT studijā esošajiem Latvijā iemīļotiem un pazīstamiem cilvēkiem. Savu laiku un savu labo gribu, lai parunātos ar ziedotājiem, vakar pie labdarības telefona veltīja daudzi sabiedrībā pazīstami cilvēki – Jānis Streičs, Jānis Šipkēvics, Aina Poiša, Inese Supe, Māris Grigalis, Kristīne Garklāva, Mārtiņš Brauns, Jēkabs Rēdlihs, Anija Pelūde, Līga Blaua un vēl citi mūzikas, sporta, mākslas un mediju cilvēki. Tika saņemti tūkstošiem sirsnīgu vārdu un laba vēlējumu ar ticību tam, ka bērni, kuriem tiek vākta nauda, atveseļosies.

Šogad, lai radītu sajūtu, ka eņģeļi tiešām nolaidušies pār Latviju, labestības akcijas „Eņģeļi pār Latviju" organizētāji aicināja ikvienu, arī skolas un pašvaldības, veidot savā pilsētā īpašās Eņģeļu egles. Atsaucība bija neizmērojami liela, - rotāt egles ar eņģeļiem atsaucās vairāk nekā 40 pilsētas visā Latvijā, eņģeļu egles ir iedegtas arī tūkstošiem mājvietu.
Vakar - ziedošanas maratona noslēguma dienā - jau no paša rīta laukumā pie Latvijas Nacionālās operas labām domām spārnoti ziedotāji varēja piedalīties dažādās aktivitātēs, lai palīdzētu savākt bērnu ārstēšanai nepieciešamos līdzekļus. Visas dienas garumā darbojās Ziedot.lv un jauniešu centra „Saule" labestības tirdziņi. Ikvienam bija arī iespēja ziedot mantas, apģērbus un apavus trūcīgajām Latvijas ģimenēm.

Noslēguma koncertā „Eņģeļi pār Latviju" uzstājās Latvijā iemīļoti mūziķi – Intars Busulis, grupa „Putnu balle", sirsnīgā Zaļkalniņu ģimene, grupa „Lady's Sweet", Kārlis Lācis, Evita Zālīte, Evija Sloka un citi.

Mēs – visi kopā – šogad ar savu atbalstu esam snieguši iespēju 136 bērniem atveseļoties un sākt jaunu dzīvi!

Paldies jums, labas gribas cilvēki, par saziedotajiem 368 861 Ls!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV