Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Andris Vilks: Vērojama stabila uzlabošanās darba tirgū

Aleksis Jarockis, 22.12.2010. 17:20

Šodien finanšu ministrs Andris Vilks tikās ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadību, lai pārrunātu valsts budžeta ieņēmumu izpildi, nodarbinātības tendences, kā arī citas aktualitātes. Ar ministru tikās VID ģenerāldirektore Nelija Jezdakova, VID Finanšu policijas pārvaldes direktors Kaspars Čerņeckis, kā arī VID Nodokļu kontroles pārvaldes direktore Ināra Pētersone.

"Raugoties uz ekonomikas pakāpeniskas atjaunošanās tendencēm, kā arī atbilstoši komersantu VID iesniegtajiem pārskatiem ir vērojama neliela, bet stabila uzlabošanās gan nodarbināto deklarēšanas, gan deklarēto algu apjoma ziņā. Sākot no šā gada septembra, katru mēnesi pieaug darba ņēmēju skaits, ja to salīdzinām ar 2009. gadu," norāda finanšu ministrs A. Vilks.

Salīdzinot šā gada septembri un oktobri, darbavietu skaits Latvijas tirgū ir palielinājies par 3,3 tūkstošiem, bet nodarbināto skaits pieaudzis par 1,6 tūkstošiem.

"Sākot no šā gada oktobra, darbavietu skaits jau pārsniedz pagājušā gada oktobra (par 9 tūkstošiem darba vietu) un novembra (par 20,6 tūkstošiem darba vietu) rādītājus. Savukārt nodarbināto skaits, salīdzinot ar pagājušā gada oktobri un novembri, ir palielinājies attiecīgi par 7,9 tūkstošiem un 18,6 tūkstošiem," informēja I. Pētersone.

VID amatpersonas arī informēja, ka, sākot no šā gada oktobra, salīdzinot ar iepriekšējiem mēnešiem, uzlabojas vidējās darba samaksas struktūra. Samazinās to nodarbināto skaits, kuri saņem darba samaksu mazāku par minimālo algu vai vispār to nesaņem, savukārt palielinās to nodarbināto skaits, kuri saņem darba samaksu lielāku par minimālo algu (par 1,8 tūkstoti).

Šogad oktobrī, salīdzinot ar pagājušā gada oktobri, ir palielinājies arī darba vietu skaits grupā, kur vidējā darba samaksa ir no 500 līdz 1000 latiem (par 10,8 tūkstošiem darba vietu), kā arī ir palielinājies darba vietu skaits grupā virs 1000 latiem (par 1,5 tūkstošiem darba vietu).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV