Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Juglas suņu patversmes aicina sargāt savu suni svētku salūta laikā

Juglas suņu patversme, 30.12.2010. 10:55

Juglas suņu patversme suņu saimniekiem atgādina par iespējamajām nelaimēm ar viņu dzīvniekiem svētku laikā. Tā kā visas dzīvnieku patversmes jau šobrīd ir pārpildītas, tad lielākā daļa svētku laikā pazudušo suņu būs spiesti ilgstoši klimt apkārt, nesaņemot palīdzību, jo dzīvniekus uzņemt patversmēs nebūs iespējams.
Juglas suņu patversmes aicina sargāt savu suni svētku salūta laikā

Katru gadu 31.decembra naktī svētku salūtu laikā no mājām un saimniekiem pazūd simtiem suņu. Izbijušies no salūtu un petaržu blīkšķiem, dzīvnieki bēg paniskās bailēs, bet, kad izbīlis pierimis, vairs nespēj atrast mājupceļu.

Juglas suņu patversme atgādina un lūdz visiem suņu saimniekiem neatkarīgi no tā, vai jūs mītat pilsētās, ciematos vai lauku sētās: tuvojoties gadu mijai, suņus ievediet telpās vai nožogojumos, no kuriem viņi nevar izlauzties. Neņemiet līdzi suņus uz publiskiem salūtiem vai tad, kad paši māju pagalmos, uz ielām, parkos uguņosiet. Laikus pievienojiet savu suņu kaklasiksnām piekariņu ar dzīvnieka dzīvesvietas koordinātēm. Nepaļaujieties maldinošajai iedomai: mans suns līdz šim nav baidījies no salūtu trokšņiem, nekas nenotiks arī šoreiz. Kāda noklīdusi petarde var trāpīt sunim, nokrist viņa tuvumā, kāda salūta blīkšķis var noskanēt pārlieku skaļi un suns pārbijies bēgs.

Ja nu tomēr dzīvnieks pazudis vai esat kādu pārbijušos suni atraduši, sazinieties ar vairākām jūsu dzīvesvietas tuvumā esošajām dzīvnieku patversmēm, izvietojiet informāciju internetā, lūdziet palīdzību plašsaziņas līdzekļiem. Pieredze liecina, ka zaudētājiem un atradējiem laicīgi daloties ar šo informāciju, daudzi bēgļi dažu stundu laikā atgriežas savu māju drošībā.

Svētku laikā pazudušie suņi saimniekiem aktīvi ir jāmeklē ne tikai pāris dienas pēc pazušanas, bet kā minimums vismaz mēnesi. No saimniekiem pamucis dzīvnieks pirmās dienas izbīlī var baidīties no saskarsmes ar svešiem cilvēkiem un kaut kur slēpties. Tikai izsalkums un bezspēks pēc nedēļas, divām, pat trim sunim var likt palīdzību meklēt pie cilvēkiem.

Papildu informācija:
www.patversme.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV