Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Tuvākajās dienās sniega tīrīšana pārsvarā notiks pie izglītības iestādēm; pagājušajā naktī izvests vairāk par 15 tūkstošiem kubikmetru sniega

Uģis Vidauskis, 03.01.2011. 16:12

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks šodien sasauca operatīvo sanāksmi par situāciju pilsētas ielās pēc svētku dienās notikušās intensīvās snigšanas. Sanāksmē piedalījās pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs, domes Satiksmes departamenta direktors Edgars Strods, kā arī citas atbildīgās amatpersonas. V.Baraņņiks norādīja, ka galvenie spēki sniega tīrīšanā tuvākajās dienās jāvelta pie mācību iestādēm, kurās 6.janvārī atsāksies mācības.
Tuvākajās dienās sniega tīrīšana pārsvarā notiks pie izglītības iestādēm; pagājušajā naktī izvests vairāk par 15 tūkstošiem kubikmetru sniega

Satiksmes vadības centrs izstrādājis plānu, kā tiks attīrītas pieejas visām skolām, kas 6.janvārī atsāks mācības. Plāns tiek saskaņots ar pašvaldības struktūrām un izpilddirekcijām. Nepieciešamības gadījumā tīrīšanas darbos tiks iesaistītas arī pašvaldības namu pārvaldes.

Sniega segas biezums Rīgā sasniedzis 55 cm. Neraugoties uz intensīvo snigšanu, maģistrālo ielu stāvoklis Rīgā vērtējams kā apmierinošs. Īpaša uzmanība tiek pievērsta sniega izvešanai.

Pagājušajā naktī no 2. uz 3.janvāri Rīgā izvesti 15 827 kubikmetri sniega jeb apmēram 1500 pašizgāzēja kravas. Sniegs izvests daudzviet no pašvaldības maksas autostāvvietām, sabiedriskā transporta pieturvietām, gājēju tuneļiem, tiltiem un ielu posmiem. Tostarp sniegs izvests daudzviet no ielu posmiem, kuru tuvumā atrodas mācību vai ārstniecības iestādes. Par neizvesto sniegu ārstniecības un mācību iestāžu tuvumā pašvaldība lūdz informēt domes Satiksmes departamentu vai konkrētā rajona izpilddirekciju.

Šobrīd pārsvarā uz A un B kategorijas ielām strādā 22 sniega tīrīšanas un savākšanas tehnikas vienības. Naktī pārsvarā tika tīrītas maģistrālās ielas, tilti un satiksmes pārvadi.

Sniega izvešana no galvaspilsētas turpināsies arī turpmākajās naktīs. Plašāka informācija par vietām, no kurām tiks izvests sniegs nākamajā naktī, pēcpusdienā tiks publicēta Rīgas domes interneta vietnē www.riga.lv un Satiksmes departamenta mājas lapā www.rdsd.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV