Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Valsts autoceļu uzturēšanā strādā 140 AS "Latvijas Autoceļu uzturētājs" tehnikas vienības

Kaija Gulbe, 04.01.2011. 10:26

Valsts autoceļu uzturēšanu 4.janvāra rītā nodrošina 140 AS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) ziemas dienesta tehnikas vienības. Braukšanas apstākļi pa daudziem valsts autoceļiem ir apgrūtināti, brauktuves tiek tīrītas un apstrādātas ar pretapledojuma materiālu.

4.janvāra rītā valsts autoceļu uzturēšanā strādā 140 LAU ziemas dienesta tehnikas vienības, tīrot un apstrādājot ar pretslīdes materiālu brauktuves visā Latvijā. Valsts centrālajā reģionā uzturēšanas darbus veic 52 ziemas dienesta automašīnas, no tām 27 tehnikas vienības uztur Rīgas reģiona valsts autoceļus.

Vidzemē valsts autoceļu uzturēšanu šajā rītā nodrošina 41 ziemas dienesta tehnikas vienības, Kurzemē - 28, savukārt Latgalē autoceļus uztur 19 ziemas dienesta automašīnas.

Daudzviet snieg, ceļu brauktuves ir sniegotas un braukšanas apstākļi ir apgrūtināti pa visiem valsts un vietējas nozīmes ceļiem Latvijā. Autovadītāji tiek lūgti būt uzmanīgiem un izvēlēties šādiem laika un ceļa apstākļiem piemērotu braukšanas stilu un ātrumu.

Īsumā par LAU:

AS "Latvijas autoceļu uzturētājs" visā valsts teritorijā, izņemot Rīgas pilsētu, veic valsts autoceļu kompleksos uzturēšanas darbus, kā arī būvmateriālu - dolomīta šķembu, drupinātās grants un sagatavotās smilts ražošanu.

LAU uzturamo valsts autoceļu kopgarums ir 20 167 km, tai skaitā galvenie valsts autoceļi ir 1 622 km jeb 8,0%, reģionālie autoceļi - 5 320 km jeb 26,4%, vietējie autoceļi - 13 225 km 65,6%.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV