Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Latvijā radīta sociālā vietne labdarības iniciatīvām

Ilze Šēfere-Siliņa, 07.01.2011. 14:45

6. janvārī, Zvaigznes dienā, atklāta sociālā vietne labdarības iniciatīvām ar iespēju piesaistīt ziedojumus www.labdaribasfaktors.lv.
Latvijā radīta sociālā vietne labdarības iniciatīvām

Latvijā radītais unikālais mehānisms labdarības iniciatīvām www.labdaribasfaktors.lv ir bez maksas platforma-instruments, kurā ikvienai reģistrētai labdarības organizācijai, reliģiskai organizācijai, pašvaldības iestādei gan lokālā, gan globālā mērogā ir iespēja vākt ziedojumus, publicējot neierobežota apjoma foto stāstus par konkrētiem palīgā saucieniem un darbiem, kurus tās veic. Organizācijas pievienojas platformai pašrocīgi un kas svarīgi – par reģistrēšanos, kā arī ziedojumu piesaisti organizācijai netiek prasīta nekāda veida samaksa, kā arī ziedojumus organizācija saņem acumirklī 100% apmērā savā PayPal kontā.

„Darbojoties labdarības jomā gandrīz 10 gadus, vienmēr esmu apbrīnojusi darbu, ko veic Latvijas labdarības organizācijas, kuru mūsu valstī ir vairāki tūkstoši. Tomēr ikdienā biju spiesta atzīt, ka organizācijām trūkst iespēju, kā uzrunāt ziedotājus un tikt sadzirdētiem. Tādēļ patiesi esmu gandarīta, ka varam piedāvāt labdarībai un cilvēkiem šo instrumentu savstarpējai komunikācijai un ziedojumu piesaistei ", uzsver Labdarības Faktora vadītāja Ilze Šēfere-Siliņa.

Potenciālajiem ziedotājiem ir radīta bezmaksas apvienota vide, kurā bez reģistrēšanās iespējams aplūkot šos foto stāstus un tiešsaistē faktiski redzēt ziedojuma mērķi, sekot līdzi, kā ziedojums tiek izlietots un pārliecināties par rezultātu, kas sasniegts. Platforma nodrošina atgriezenisko saiti starp labdarības organizācijām un ziedotājiem, un visus veiktos ziedojumus 100% apmērā novirza izvēlētajam mērķim, atainojot ziedotājiem stāvokli par saziedotā apjomu un informējot par tā izlietojumu.

Sociālā vietne LabdarībasFaktors.lv radīta, balstoties uz ziedotāju vajadzībām - vizuāli redzēt ziedojuma mērķi, nodrošinot caurskatāmību, savstarpēju komunikāciju un līdzdalību. Savukārt labdarības organizācijas ziedojumus iegūst nepastarpināti 100% apmērā no ziedotās summas un kas būtiski – var piesaistīt arī mantiskos ziedojumus. Ziedošana pašreiz notiek ar PayPal starpniecību.

Lai šī vietne būtu ziedotājiem un organizācijām ērta, saprotama un lietošanai patīkama, Labdarības Faktora komanda lietošanā nodevusi vietnes beta versiju. Tādēļ aicinām ikvienu izteikt savus priekšlikumus un ieteikumus LabdarībasFaktors.lv pielāgošanā lietotāju vajadzībām.

Paredzēts, ka šī interneta vietne būs kā vislatvijas labdarības organizāciju ON-LINE katalogs, kurā tām ir iespēja publicēt neierobežota apjoma foto stāstus, vēlāk arī video stāstus par konkrētiem pašreizējiem palīgā saucieniem un darbiem, kurus tās veic.

Aicinot ikvienu labdarības organizāciju veidot savu organizācijas profilu un ievietot palīdzības lūgumus Labdarības Faktorā, netiek aizmirsta svarīgā kontroles funkcija ziedojumu piesaistē. Tādēļ ikvienas organizācijas reģistrācija notiek manuāli, tās pieteikumu izvērtējot Labdarības Faktora komandai sadarbībā ar Latvijas Pilsonisko aliansi Rīgā, Ziemeļkurzemes NVO atbalsta centru Kurzemē, Zemgales NVO atbalsta centru Zemgalē, Alūksnes NVO atbalsta centru Vidzemē, Latvijas Lauku Forumu Latgales un vislatvijas mērogā, un Sēlijas NVO atbalstu centru Jēkabpilī, kā arī nepieciešamības gadījumā konsultējoties Sabiedriskā labuma komisijā. Vienlaikus par ikvienu fotostāstu iespējams ziņot, to automātiski nosūtot detalizētai pārbaudei un izvērtēšanai, kā arī regulāri notiks portāla satura monitorings.

Atklāšanas pasākumā labdarības organizācijas veidoja Latvijas labdarības simbolu, kas ir Laimes krusta jeb Ugunskrusta un Saules simbola – apļa - sinerģija. Latviešiem Laimes krusts simbolizē gaismu, uguni, veselību un labklājību un atbilstoši latviešu mitoloģijai var kalpot gan kā sargs, kā enerģijas avots, kā informatīvs kanāls, gan kā harmonizētājs, savukārt aplis simbolizē – sauli - gaismu un dzīvību.

Labdarības Faktors ir starptautiskā mēroga platformas CharityFactors.com Latvijas lietotājiem paredzētā vietne. Sociālās vietnes Labdarības Faktors darbu administrē Latvijā dibināts nodibinājums 'Charity Factors', kura misija ir stiprināt un attīstīt labdarības kustību, piedāvājot inovatīvus risinājumus ziedojumu piesaistē. Charity Factors mērķis ir sniegt vienlīdzīgu iespēju ziedojumu piesaistē ikvienai labdarības iniciatīvai, to nodrošinot pilnīgi bez maksas. Vienlaikus ziedotājiem garantējot caurspīdību ziedojumu izlietojumā un nodrošinot individuālu attieksmi pret katru ziedojumu gadījumu.

Nodibinājuma valdē darbojas Eiropas studiju maģistre un idejas aizstācēja Elīna Meinarte, uzņēmējs Mareks Bajārs un nevalstiskā sektora pārstāve Ilze Šēfere-Siliņa. Vietnes radīšanā vairāk kā divu gadu garumā savu brīvprātīgo darbu ieguldījuši arī Toms Veilands, Ingus Josts, Laila Apšeniece, Aldis Gobzems, Gunita Berķe, Anita Rakitko, Baiba Ziemule.

Ņemot vērā to, ka www.labdaribasfaktors.lv radīts uz privāto laika un resursu ziedojumu pamata, Labdarības Faktora komanda aicina šai iniciatīvai pievienoties sociāli atbildīgus uzņēmumus un reklāmdevējus, lai varētu nodrošināt veiksmīgu vietnes darbu. Līdztekus nodibinājums aktīvi strādā starptautisko sadarbības partneru piesaistē, lai vietni www.charityfactors.com ieviestu starptautiskā līmenī un tādējādi arī Latvijas labdarības iniciatīvām piesaistītu ziedojumus no ārvalstīm.

www.labdaribasfaktors.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV