Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

V.Stepaņenko: "Zebrām jābūvē jauna māja"

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa, 10.01.2011. 14:56

Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko šodien tikās ar pašvaldības SIA "Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs" valdes priekšsēdētāju Rolandu Greiziņu un zoodārza speciālistiem, lai apspriestu iespējamo rīcības plānu pēc 7.janvārī notikušās ugunsnelaimes, kad nodega Zebru māja un gāja bojā trīs zebras, trīs strausi un dižantilope.

Zebru māja bija apdrošināta par aptuveni 40 000 latu un patlaban ar apdrošināšanas kompāniju notiek sarunas par zaudējumu atlīdzību, kā arī tiek veiktas nepieciešamās izmeklēšanas darbības, un tiek pārbaudītas apkures iekārtas un elektroinstalācija citās zoodārza ēkas.

"Zoodārzā ir jābūt zebrām un ir skaidrs, ka pašvaldībai sadarbībā ar valsti ir jāmeklē iespējas, kā uzcelt jaunu modernu un drošu zebru māju, turklāt nākamgad zoodārzs svinēs 100 gadu jubileju," uzsvēra V.Stepaņenko.

Zoodārzs pirms pāris gadiem bija uzsācis projekta "Savannas taka" realizāciju, kura ietvaros tika uzbūvēta jauna žirafu māja un bija izstrādātas skices arī jaunu māju būvniecībai citiem Āfrikas dzīvniekiem - zebrām, strausiem, antilopēm, mērkaķiem. V.Stepaņenko uzskata, ka domei ir jāmeklē finanšu līdzekļi, lai izstrādātu zebru mājas tehnisko projektu un nākamgad sāktu tās būvniecību.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV