Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

"Latvijas dzelzceļā" un lidostā "Rīga" jauni valdes locekļi

Ilze Eida, Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja, 14.01.2011. 17:03

Satiksmes ministrija kā VAS "Latvijas dzelzceļš" un VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" akcionāre veikusi izmaiņas uzņēmumu vadībā, apstiprinot tajās jaunus valdes locekļus.

"Latvijas dzelzceļā" no valdes locekļa amata atsaukts Edvīns Kočāns, bet viņa vietā iecelts Edvīns Bērziņš. Viņš ieguvis profesionālo maģistra grādu uzņēmumu un iestāžu vadībā, maģistra grādu tiesību zinātnēs un ir kvalificēts jurists. Bijis AS "Latvijas Kuģniecība" valdes loceklis, iepriekš vadījis Juridisko dienestu un bijis arī SIA "Lattelecom" juriskonsults. E.Bērziņa pienākumi "Latvijas dzelzceļā" būs saistīti ar juridisko jautājumu risināšanu, kā arī ar nekustamo īpašumu efektīvu apsaimniekošanu.

Jauna valdes locekle apstiprināta arī starptautiskās lidostas "Rīga" vadībā - Ilona Līce. Līdz ar to uzņēmuma vadībā būs pieci valdes locekļi. Pērn 15.decembrī tika apstiprināti Arnis Luhse (valdes priekšsēdētāja amatā), Aldis Mūrnieks, Andis Damlics un Verners Lūsis.

I.Līcei ir maģistra grāds sabiedrības vadībā. Savā profesionālajā darbībā ieņēmusi vairākus vadošus amatus - bijusi premjera padomniece, iekšlietu ministra biroja vadītāja, VAS "Latvijas Gaisa satiksme" padomes locekle, SIA "Projektu konsultāciju tehnoloģijas" valdes priekšsēdētāja u.c. Pašlaik ir arī Ekonomikas un Kultūras augstskolas lektore.

Šāds lēmums pieņemts, lai uzlabotu uzņēmuma saimniecisko darbību. I.Līces pienākumos būs veicināt lidostas attīstību no biznesa viedokļa, lai klientam tajā būtu komfortabli apstākļi, lai tajā attīstītos uzņēmējdarbība, nodrošinot jaunu uzņēmējdarbības virzienu attīstību un esošo pakalpojumu sniegšanas pilnveidošanu. Tāpat viņas pienākumos būs ārējās komunikācijas stiprināšana un lidostas kā atpazīstama zīmola veidošana.

Jauniecelto valdes locekļu pilnvaras ir spēkā no šā gada 15. janvāra.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV