Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

65% no „ziemas traumām" tiek gūtas paslīdot

Ilva Priedniece, 18.01.2011. 12:28

Ziemas periodā AAS „BTA" saņem ap 160 atlīdzību pieteikumiem ik mēnesi – vidēji 8-10 pieteikumus dienā, kas ir uz pusi vairāk nekā rudens periodā. Savukārt uz vienas no Latvijas lielākajām slēpošanās trasēm ik gadu ziemas sezonā tiek gūtas vidēji 230 traumas. Ziemā gūtās traumas pārsvarā ir kaulu lūzumi, mežģījumi, sastiepumi, smadzeņu satricinājumi.

Baudot ziemas priekus – slēpojot, snovojot vai braucot no kalna ar ragaviņām vai pūsli - gūtie ievainojumi sastāda aptuveni 30% no „ziemas traumām". Lielākoties tie ir lūzumi, mežģījumi, sastiepumi, kā arī apsaldējumi un galvas traumas.

Ilva Priedniece, AAS „BTA" Mārketinga un sabiedrisko attiecību departamenta direktore: „Lai arī ziema pēdējos divus gadus Latvijā ir bijusi īpaši piemērota, lai nodarbotos ar visiem iespējamiem ziemas sporta veidiem, lielākoties negadījumi notiek nevis, piemēram, slēpošanas trasēs, bet gan ikdienā, paslīdot uz slikti tīrītām ietvēm un gūstot bieži vien ļoti nopietnus savainojumus. Vairāk par pusi traumu ziemas laikā tiek gūtas tieši šādi. Salīdzinoši neliels skaits, tikai 3% traumu par iemeslu ir no jumtiem krītošais sniegs vai lāstekas. Tomēr jāsaka ka tieši šādi gūtās traumas ir vissmagākās. Tāpēc būtu svarīgi apdrošināties, lai, notiekot negadījumam, neciestu vismaz finansiāli un ātrāk atgūtu darbaspējas un dzīvesprieku."

Ziemā, sperot soli, ir jābūt daudz uzmanīgākiem, jo zem tikko uzsniguša sniega var slēpties „dzīvs" ledus. It īpaši jāuzmanās, izejot no mājas, lai nepaslīdētu uz apledojušā mājas sliekšņa, kas ir viens no visbiežāk sastopamajiem traumu cēloņiem..

Tāpēc tagad, iegādājoties nelaimes gadījumu apdrošināšanu ar jau ierasto segumu, proti, traumu, invaliditātes un nāves gadījumam, BTA piedāvā apdrošināšanu arī medicīnisko izdevumu un slimnīcas naudas apmaksai, kā arī divus jaunus, Latvijas apdrošināšanas tirgū nebijušus pakalpojumus - konfekšu apmaksas un bērnu mācību pabalsta apdrošināšanu. Konfekšu apmaksa paredz izdevumu segšanu par saldumiem bērnam līdz 16 gadu vecumam, kam notikusi nelaime un kas guvis traumu. Protams, pašu nelaimi mēs novērst vairs nevaram, taču šādā veidā cenšamies palīdzēt bērnam ātrāk pārvarēt nepatīkamās atmiņas. Savukārt bērnu mācību pabalsts tiek nodrošināts vienam bērnam ģimenē apgādnieka nāves gadījumā augstskolas studiju maksas kompensēšanai," stāsta I. Priedniece.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV