Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Aicina parakstīties par latviešu valodu skolās

www.arlatvijusirdi.lv, 19.01.2011. 11:06 | komentāri (1)

Latvijas iedzīvotāji 20. janvārī no plkst. 9:00 līdz 21:00 Latvijas Okupācijas muzejā ir aicināti parakstīties par Satversmes 112.panta grozījumiem, kas paredz, ka pakāpeniski no 2012.gada 1.septembra visās valsts un pašvaldību izglītības iestādēs, sākot ar pirmo klasi, mācības notiks tikai latviešu valodā. Līdz šim brīdim jau savākti ap 5000 parakstu, kopā vajadzīgi 10 000. Lai parakstītos - līdzi jāņem pase.
Aicina parakstīties par latviešu valodu skolās

Satversmes 112.panta grozījumi ir nepieciešami trīs būtisku iemeslu dēļ: jāveicina latviešu valodas saglabāšana un ilgtspēja; jānodrošina, lai absolventi un valsts un pašvaldību iestāžu amatpersonas prastu latviešu valodu; jāuztur latviska Latvija un tās izglītības sistēma. Šī iniciatīva paredz pakāpeniskas izmaiņas mācību procesā valsts finansētās skolās, nepārkāpjot tiesiskās paļāvības principu.

Tie, kuri nevar šī gada 20. janvārī ierasties Latvijas Okupācijas muzejā, vēl tikai līdz 31. janvārim var parakstīties pie jebkura notāra vai pagastos un novados, kur notāru nav, bāriņtiesā. Notāru un bāriņtiesu adreses var apskatīt šeit:

http://bit.ly/gfHWAs

Ārvalstīs dzīvojošie latvieši var parakstīties Latvijas vēstniecībās un pārstāvniecībās:

http://bit.ly/gaGLOw . Dodoties parakstīties, iedzīvotājiem jāņem līdzi pase un 2 LVL, kas ir valsts nodeva par paraksta apstiprināšanu.

Ja līdz 2011.gada 31.janvārim tiks savākti 10 000 paraksti, tie tiks iesniegti Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK), un tad CVK būs jāorganizē desmitās daļas vēlētāju parakstu vākšana, lai likumprojektu iesniegtu Saeimā. Ja vēlētāju ierosināto likumprojektu Saeima noraidīs, tiks rīkots referendums.

Vairāk informācija ir lasāma http://arlatvijusirdi.lv/

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV