Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Siguldiešus aicina piedalīties sniega skulptūru konkursā

Diana Kondratenko, 20.01.2011. 19:38

Ziemas festivāla laikā, kurš risināsies no 18. februāra līdz 6. martam, Siguldas novadā notiks Pirmais sniega tēlniecības čempionāts, kas ikvienam novada iedzīvotājam dos iespēju iesaistīties – izveidot savu sniega skulptūru!

Līdz šim brīdim visi Siguldas novada iedzīvotāji, iestādes vai darba kolektīvi tiek aicināti izveidot savu sniega skulptūru, nofotografēt to un līdz 16. februārim iesūtīt to uz e-pastu: prese@sigulda.lv. Iesūtītie fotoattēli tiks izvietoti mājas lapā www.sigulda.lv, kur sniega skulptūru foto vērtēs žūrija un mājas lapas apmeklētāji.

Siguldas Ziemas festivāla laikā, ko pa īstam var izdarīt ar sniegu, klātesošajiem rādīs Latvijas Mākslas akadēmijas tēlniecības studenti. Sadarbībā ar profesionāļiem, šis projekts tiks veidots kā lielākais sniega mākslas projekts Latvijā. Piesaistot kultūras profesionāļus un organizācijas, māksliniekus no dažādām pasaules valstīm 2014. gadā, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, šim pasākumam Siguldā jābūt lielākajam ziemas mākslas piedāvājumam Eiropas mērogā. Arī Mākslu skolas „Baltais flīģelis" Mākslas nodaļas audzēkņi rādīs savas prasmes sniega mākslā.

Jau zināms, ka Siguldas novadam sniega skulpturēšana nav sveša, jo pērn ap šo laiku Svētku laukumā tapa vairāk nekā septiņus metrus liels sniegavīrs, kuram vēlāk tika dots vārds Sigis Vankuvers.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV