Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Diskutēs par ziņu mediju nākotni un iespējām jauno tehnoloģiju laikmetā

Sorosa fonds – Latvija, 24.01.2011. 19:57

Trešdien, 26.janvārī, notiks neformāla diskusija jeb tweetup par ziņu mediju un žurnālistikas nākotni jauno tehnoloģiju laikmetā.

Sorosa fonda – Latvija organizētā tweetup mērķis ir aicināt kopā mediju pārstāvjus, jauno tehnoloģiju ekspertus, sociālo mediju lietotājus un entuziastus, kuriem tēma – žurnālistika un jaunie mediji ir interesanta un aktuāla. Tikšanās laikā dalībnieki dalīsies ar idejām, diskutēs par ziņu mediju attīstību, mediju vides izmaiņām, pozitīvām iezīmēm un nākotnes redzējumu.

Tikšanās laikā būs iespēja uzzināt vairāk arī par Rīgas ekonomikas augstskolas Mediju studiju centra un Sorosa fonda – Latvija rīkoto projektu konkursu "Jaunie mediji". Projektu konkursa mērķis ir atbalstīt inovatīvu un eksperimentālu interneta mediju attīstību, vairojot kvalitatīvas un ilgtspējīgas žurnālistikas īpatsvaru Latvijā.

Sorosa fonda - Latvija Mediju programmas direktore Gunta Sloga norāda: „Gan ekonomikas krīze, gan tradicionālo mediju sakāve interneta un tā palīgierīču priekšā radījusi pamatīgas galvassāpes žurnālistikai visā pasaulē. No vienas puses – informācijas ir kļuvis vairāk, no otras – tā ir sadrumstalota, bieži vien neprofesionāla un neobjektīva. Nav labāka laika eksperimentiem, jaunu ideju izmēģināšanai kā šobrīd. Tāpēc Sorosa fonds - Latvija sadarbībā ar Stokholmas ekonomikas augstskolu ir izsludinājis projektu konkursu „Jaunie mediji". Mēs esam pārliecināti, ka arī Latvijā ne vienam vien ir lieliskas idejas, kuru īstenošanā varam sniegt atbalstu."

Tikšanos ievadīs divas ekspertu prezentācijas. Lattelecom.TV pakalpojuma attīstības vadītājs Artis Āre pastāstīs par jauno tehnoloģiju izaicinājumiem un iespējām Latvijā, savā prezentācijā "S.A.I.T." (Saturs. Auditorija. Izmaksas. Tehnoloģijas.). Savukārt audiovizuālo mediju risinājumu uzņēmuma "Oobelisk" biznesa attīstības direktors Kristaps Pētersons prezentācijā vērsīs uzmanību mūsdienu žurnālistikas izaicinājumiem Latvijā.

Turpinājumā Sorosa fonda - Latvija Mediju programmas direktore Gunta Sloga iepazīstinās ar jauno mediju konkursu, kā arī atbildēs uz jautājumiem par dalību tajā.

Savukārt pasākuma otrajā daļā notiks atvērta diskusija "Nākotnes medijs: ideju banka". Mediju pārstāvji, mediju projektu īstenotāji, mobile tehnoloģiju eksperti, ideju ģeneratori un ieinteresētie entuziasti ir aicināti prezentēt savu ideju, vīziju vai ieceri. Idejas un prezentācijas būs par pamatu diskusijai un viedokļu apmaiņai, lai saprastu, kas ir nākotnes medijs, un ko nākamajā desmitgadē varam sagaidīt.

Tweetup notiks trešdien, 26.janvārī, pulksten 18.00, kafejnīcā MiiT, Lāčplēša ielā 10.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV