Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Esi viens no smaidošajiem jauniešiem

Inese Pučeka, 09.02.2011. 12:52

Biedrība „Jaunatne smaidam" sadarbībā ar Nodarbinātības valsts aģentūru īsteno projektu „Jauniešu darba prakses vietas".

Tā ir lieliska iespēja jauniešiem iegūt zināšanas, papildinājumu savam CV un stipendiju katru mēnesi 120 Ls apmērā, ja jaunietis ir vecumā no 18-24 gadiem, ieguvis pamata, vidējo vai augstāko izglītību, bet nav atradis sev darbu, vai vismaz sešus mēnešus pirms darba prakses uzsākšanas nav strādājis.

Iegūstot bezdarbnieka statusu, jaunietim tiek piedāvāta iespēja iziet darba praksi kādā uzņēmumā, kas ir iesaistīts projektā.

Tā rezultātā biedrība „Jaunatne smaidam" no 1.decembra ir devusi iespēju radoši izpausties un līdzdarboties biedrības organizētajos pasākumos un ikdienas darbos pieciem jaunatnes lietu speciālistiem. Tie ir jaunieši no Bārbeles, Skaistkalnes un Dāviņu pagastiem. Jaunatnes lietu speciālists- šādas profesijas darba prakse ir pirmā Zemgalē!

Nu jau ir apritējuši divi mēneši kopš darba uzsākšanas biedrībā, jaunieši dalās iespaidos par atmosfēru biedrībā un pirmajiem uzticētajiem darbiem.

Zane teic, ka šis laiks ir paskrējis ļoti ātri, viņai patīk strādāt, cilvēki ir atsaucīgi, izpalīdzīgi un draudzīgi... Zanes pirmie darbi bija apsveikumu kartiņu gatavošana Ziemassvētku gada tirgum un plakāta izveide Vecumnieku novada skautu un gaidu organizācijai. Šobrīd Zane strādā pie biedrības arhīva sakārtošanas.

Aivars biedrībā dara dažādus darbus, visvairāk viņu priecē iespēja iemācīties kaut ko jaunu un paplašināt savas zināšanas darbā ar datoru.

„Viss, ko es uzzinu un arī iemācos biedrībā papildina mani, manus zināšanu krājumus par dažādām lietām, kuras man līdz šim bija svešas. Tā ir iespēja gūt ieskatu par darbu ar dažādiem dokumentiem, iemācīties publiski uzstāties un prezentēt savu darbu ne tikai vienaudžiem, bet arī pieaugušajiem, kontaktēties ar dažāda vecuma cilvēkiem... Uzzinu, kā pareizi izveidot projektus un tos realizēt. Darbu biedrībā uzskatu par pozitīvu pieredzi. Kolektīvs ir saliedēts jau kopš pirmās dienas, mēs visi esam vienlīdzīgi! . Par plusu varu minēt arī to, ka darba-laiks ir elastīgs, kas būtiski atvieglo darbu veikšanu. Neviens nedusmojas, ja kāds nokavē 5 minūtes no darba laika. Biedrībā nevienam netiek uzspiesti tādi pienākumi, kurus kāds konkrēts cilvēks nevar paveikt.

Ja arī ko nemāk, tad biedrība strādā pēc principa - iemācies darot!", to teic Andris.

Jānis ir pabeidzis Saldus profesionālo vidusskolu, ieguvis datorsistēmu tehniķa profesiju, taču dažādu apsvērumu dēļ augstskolā neiestājies, viņš priecājas, ka praksē var pielietot savas zināšanas IT jomā, viņam ir uzticēts darbs ar biedrības mājas lapām.

Liels izaicinājums Jānim bija sacensību „Open season" organizēšana, ko uzticēja Mārtiņš Šteinalts.

Jānis to uzskata par vērtīgu pieredzi, jo līdz šim, neko tādu nebija darījis, nebija ne jausmas kā visu paveikt, taču neraugoties uz to, pasākums tika noorganizēts godam, liels atbalsts bija no Mārtiņa puses, no viņa daudz ko iemācījos. Ar saviem kolēģiem strādājam kā komanda viens otram palīdzam ar padomu un atbalstu, katram uz šo pasākumu tika iedalīti darbiņi un pienākumi, ko paveikt, lai sacensības izdotos. „Esmu gandarīs par paveikto", tā Jānis.

Inesei ir biedrības avīzītes redaktora amats, arī viņa priecājas par sev uzticētajiem darba pienākumiem, jo tas ir kas jauns, un kas zina, varbūt gūtā pieredze palīdzēs izšķirties par nākotnes plāniem... „Man patīk papildināt savus zināšanu krājumus, un darbošanās biedrībā ir īstā vieta kur to darīt, domāju, ka mums visiem ir paveicies ar šo iespēju iegūt jaunas iemaņas, pieredzi, un draugus... Mums ir lielisks kolektīvs, varbūt tas ir dēļ biedrības nosaukuma, bet, jā, mēs visu laiku smaidām, un kas var būt labāks par jautrību un patīkamu, nepiespiestu atmosfēru darot darbus."

Jauniešu darba prakses vadītājs Renārs uzskata, ka jaunatnes darbs Latvijā ir vēl tikai bērnu autiņos un pieciem jauniešiem ir iespēja būt šajā sākuma stadijā.

„Manā skatījumā tā ir lieliska iespēja gan pašiem jauniešiem, gan arī mums kā organizācijai! Šie jaunieši ir nozīmīgs atbalsts ikdienas darbos... katrs no tiem JAUNATNE SMAIDAM ir ienācis ar savu individualitāti... tas ir jauns skatījums, jaunas asinis, jaunas idejas...

Domāju, ka ikviens jauniešu prakses dalībnieks spēs ko dot biedrībai un noteikti arī biedrība strādās pie tā, lai ko dotu mūsu praktikantiem.

Esmu pārliecināts, ka šīs darba prakses ietvaros mēs iegūsim spēcīgus jaunatnes darbiniekus... un ja arī viņi neturpinās strādāt šajā jomā, tad vismaz ceru, ka mums būs kolosāli kolēģi biedrībā!"

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV