Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Lembergs viņam celtās apsūdzības sauc par murgu

LETA, 07.05.2007. 16:20 | komentāri (3)

Dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā apsūdzētais Ventspils mērs Aivars Lembergs viņam izvirzītās apsūdzības sauc par murgu un uzskata tās par politiski motivētām.
Lembergs viņam celtās apsūdzības sauc par murgu
"Es kategoriski nepiekrītu šim murgam, ko sauca par apsūdzību, kuram nav nekāda sakara ar godprātīgu darbu un sirdsapziņu," šodien Kuldīgas rajona tiesā, sakot pēdējo vārdu tā dēvētajā Grinberga lietā, teica Lembergs.

Lembergs apsūdzēts dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā, nevirzot izskatīšanai domē jautājumu par Ekonomikas ministrijas pārstāvja Ojāra Grinberga (JL) iecelšanu Ventspils brīvostas valdē. Par Grinberga iecelšanu ostas valdes locekļa amatā rīkojumu 2005.gada 23.februārī bija pieņēmis Ministru kabinets.

Lembergs uzskata, ka nemaz nedrīkstēja rīkoties citādi. "Ne es varēju, ne drīkstēju pieņemt darbā Grinbergu, jo, ja es to būtu izdarījis, tad gan būtu kriminālpārkāpums un es pārsniegtu savas pilnvaras," sacīja Ventspils mērs.

Lemberga pēdējais vārds būšot garš, jo, izlasot apsūdzību, viņam "neesot citu variantu".

Pirmajās divās stundās līdz sēdes pārtraukumam Lembergs vismaz desmit reizes pieminēja, ka tiek uzskatīts par oligarhu. Viņš arī vairākkārt norādīja, ka pirms 17 gadiem balsoja par Latvijas neatkarību un tiesiskumu, taču tagad "man ir piešķirta oligarha numur viens kvalifikācija, lai arī nevienā likumā šāda standarta nav".

Lembergs sākotnēji mēģināja runāt par viņa aizturēšanu uz šosejas Rīga-Kuldīga un apcietināšanu, taču saņēma tiesneses aizrādījumu, lai runā par lietu, jo apcietinājums viņam nav piemērots saistībā ar Kuldīgas rajona tiesā skatāmo lietu.

Lembergu uz tiesas sēdi Kuldīgā konvojē no Rīgas Matīsa cietuma, kur viņš ievietots, jo drošības līdzeklis - apcietinājums - viņam piemērots tā dēvētajā Ventspils amatpersonu lietā.

Kuldīgas tiesā skatāmajā lietā 21.martā prokurors Māris Leja lūdza tiesai piemērot Lembergam maksimālo naudas sodu - 200 minimālo mēnešalgu jeb 24 000 latu apjomā.

Kā ierasts, uz tiesas sēdi šodien ieradušies aptuveni 50 ventspilnieku, kuri brīdī, kad pilsētas mērs tika ievests tiesas zālē, piecēlās kājās, māja apsūdzētajam un sauca: "Aivar, mēs tevi mīlam!"

Lembergs, kurš tiesas sēdē bija mundrs, pateicās par atbalstu un sacīja, ka tas priecējot un dodot gandarījumu.

Šodien Leju tiesas sēdē aizstāja prokurors Modris Adlers, jo Leja ir aizņemts citā procesā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV