Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Dailes teātris aktīvi piedalīsies Ēnu dienā

Liene Jakovļeva, 11.02.2011. 11:32

16. februārī, kad visā Latvijā notiks Junior Achievement – Latvija rīkotā Ēnu diena, daudzi skolēni no visas Latvijas sekos izvēlēto profesiju pārstāvjiem arī Dailes teātrī.

Kopumā mājas lapā www.enudiena.lv savu vēlmi sekot Dailes teātra aktieriem un darbiniekiem izteikuši gandrīz 750 skolēni gan no Rīgas, gan visas Latvijas rajoniem. Tā kā šādu skolēnu skaitu vienlaikus uzņemt teātrī nav iespējams, tad izvēlētas 63 ēnas, kas sekos Dailes teātra direktoram Andrim Vītolam, aktieriem Initai Dzelmei, Ērikai Eglijai, Gintam Andžānam, Ivaram Auziņam, Dainim Grūbem, Atūram Dīcim, Kārlim Freimanim, Mārtiņam Počam, Kristapam Rasimam, režisorei Laurai Grozai, teātra tehniskajam direktoram, rekvizitoriem, izrāžu vadītājām, frizierēm, šuvējām, suflierēm, Mārketinga un reklāmas daļas, Skatītāju apkalpošanas daļas un Izrāžu nodrošināšanas daļas darbiniekiem, māksliniecēm dekoratorēm, projektu koordinatorei, vadības asistentei, videografikas māksliniecei un audioiekārtu operatorei.

Skolēniem būs iespēja ne tikai iepazīties ar izvēlēto profesiju specifiku, bet arī doties ekskursijā pa Dailes teātri.

Arī Ēnu dienas noslēguma preses konference 16. februārī plkst. 14.30 notiks Dailes teātrī. Kopā ar savām ēnām tajā piedalīsies LR Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, Rīgas Domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, SIA „Latvijas Mobilais telefons" prezidents Juris Binde, SEB bankas prezidents Ainārs Ozols un Dailes teātra direktors Andris Vītols. Ar nelielu uzstāšanos to bagātinās arī kāds no Dailes teātra aktieriem ar savām ēnām.

Dailes teātra jubilejas sezonu atbalsta „BTA" apdrošināšanas akciju sabiedrība.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV