Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Šonedēļ jaunieši vērtēs savu izvēlēto profesiju

Līga Gablika, 14.02.2011. 09:40

No 14. līdz pat 18. februārim vairāki tūkstoši jauniešu apmeklēs divdesmit dažādu nozaru uzņēmumus, lai izdarītu izvēli par savu karjeras jomu un pārliecinātos par sev piemērotāko profesiju nākotnē. Ikgadējā projekta „Atvērto durvju nedēļa 2011" (ADN) ietvaros šogad studentiem un skolēniem uzņēmumi piedāvā 70 ekskursijas 11 Latvijas pilsētās. Iepriekšējo gadu dalībnieku aptaujas rezultāti rāda, ka 97% jauniešu viedoklis par uzņēmumiem mainījies uz labo pusi, kā arī 73% izvēli par karjeras ceļu izdarījuši tieši projekta iespaidā.

Jānis Logins, biedrības „Jauniešu konsultācijas" valdes priekšsēdētājs: „Atvērto durvju nedēļa" ir vienīgais projekts valstī, kas ļauj gan studentiem, gan skolēniem ielūkoties uzņēmumu aizkulisēs, tikties ar lielu uzņēmumu valdes locekļiem un vadošajiem darbiniekiem, redzēt reālo darba un ražošanas procesu, kas bieži vien ir liegts apmeklētājiem. Vairāki uzņēmumi jau tagad ieplānojuši papildus ekskursijas, jo atsaucība no jauniešiem ir lielāka kā sākotnēji sagaidīts!"

Šī gada projektā piedalās uzņēmumi, kuri ir veiksmīgi pierādījuši sevi darba tirgū – gan Latvijā, gan pasaulē. Ekskursiju dalībniekiem būs iespēja apmeklēt AS „Latvenergo" un AS „RĪGAS SILTUMS" objektus, kas parasti apmeklētājiem ir slēgti, jo ir valsts mēroga objekti. Pie sevis aicina arī AS „Latvijas dzelzceļš", kas ir viens no lielākajiem un turīgākajiem uzņēmumiem valstī. Vienā no vadošajiem mobilo sakaru operatoriem valstī SIA „Tele2" jaunieši uzzinās ne tikai par karjeras iespējām, bet arī, kā tiek nodrošināta mobilo sakaru darbība. Kā prece nonāk pie patērētāja, parādīs SIA „JYSK Linnen'n Furniture", savukārt topošajiem un esošajiem tirdzniecības nozares speciālistiem interesantas ekskursijas rīko „MAXIMA Latvija".

AS "Latvenergo" Personāla vadības direktore Inga Kola: "Enerģētikas nozare ir ļoti perspektīva, līdz ar to inženiertehniskais personāls ir nepieciešams gan šobrīd, gan būs vajadzīgs nākotnē. Mēs esam ļoti priecīgi, ka jaunieši izvēlas mācīties eksaktās zinātnes - tehniskās specialitātes. Tieši tādēļ ar prieku piedalāmies ADN un iepazīstinām jauniešus ar mūsu uzņēmuma ražošanas procesiem, sadali, pārvadi un enerģētiķu ikdienas darbu. Lielāko prieku un nozares cerību rada jaunieši, kuri vēlas palikt reģionos un savas iegūtās zināšanas un prasmes vēlas pielietot tur. Tādēļ arī ADN ekskursijas organizēsim, aptverot visus Latvijas nozīmīgākos uzņēmuma objektus. "

Līga Sleņģe, „Maxima Latvija" personāla vadības departamenta direktore:" Mēs aicinām jauniešus Atvērto durvju nedēļā iepazīt Maximas veiksmes formulu - kā no mazpazīstamas kompānijas 10 gados kļūt par vienu no lielākajiem Latvijas uzņēmumiem, kas turpina izaicināt konkurentus ar attīstības ātrumu un jaunām biznesa idejām. Vēl noderīgāk būs savām acīm ieraudzīt Maximas veiksmes virtuvi - kurā radoši, atbildīgi un vienoti strādā 7000 cilvēki - birojos, loģistikas centros, pārtikas ražošanas cehos un veikalos. Vissvarīgākais - mēģināt iejusties šajā veiksmes virtuvē un iedomāties savu lomu tajā un varbūt tieši pie mums nākotnē atrast savu veiksmes formulu!"

Bez iepriekšminētajiem uzņēmumiem skolēnus un studentus uzņems viesos un interesantas ekskursijas piedāvās AS „Citadele banka" un AS „DnB NORD Banka", AS „Severstaļlat", AS „Cēsu alus", AS „Latfood", SIA „Fazer maiznīcas", SIA „Merks", SIA „DPA", SIA „RIMI Latvia", SIA „Ernst&Young Baltic", SIA „Scania Latvia", dzīvnieku pieskatīšanas serviss „Dod man ķepu" un AS „Valmieras Stikla šķiedra".

Ekskursijas notiks 11 Latvijas pilsētās: Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Valmierā, Cēsīs, Ogrē, Jūrmalā, Grobiņā, Aiviekstē, Ķegumā, Ķekavā.

Trīs gadu laikā projektā piedalījušies gandrīz 10 000 jauniešu no visas Latvijas – skolēni, studenti un absolventi, kā arī jaunieši, kas jau stājušies darba attiecībās. 73% atzinuši, ka lēmumu par sev atbilstošo profesiju pieņēmuši tieši projekta iespaidā, apmeklējot uzņēmumus. 17% atzīst, ka dalība ADN vēl vairāk apstiprināja veikto izvēli par profesiju, savukārt 10% nevarēja atbildēt uz šo jautājumu. Ekskursiju laikā jauniešiem visvairāk patīk vērot reālu ražošanas un darba procesu (71%), iespēja vaigu vaigā tikties ar personālu (14%), tāpat jauniešus patīkami pārsteidz labvēlīgā darba atmosfēra (10%), kas valda uzņēmumos un mazina nedrošību uzsākt darba gaitas pēc studijām.

Projektu jau ceturto gadu pēc kārtas rīko biedrība „Jauniešu konsultācijas". Informatīvi atbalsta: „Draugiem.lv", „Radio SWH" un „Dienas Bizness".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV