Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

LU Sociālo zinātņu fakultātē notiks diskusija par žurnālistiku Latvijā

LU Preses centrs, 14.02.2011. 16:38

15. februārī plkst. 16.00 Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē Rīgā, Lomonosova ielā 1a, Jesajas Berlina auditorijā notiks diskusija „Žurnālistika 21.gadsmitā Latvijā: kad sapņi sastopas ar realitāti". Diskusiju rīko Komunikācijas studiju nodaļa.

Ik pa brīdim publiskajā telpā aktualizējas diskusijas par jauno žurnālistu prasmēm un mediju vajadzībām, par kvalitāti, ambīcijām un kompromisiem industrijā. Lai labāk izprastu, kas īsti nepieciešams mediju nozares profesionālim un ko darīt, lai tādu Latvijā būtu pēc iespējas vairāk, aicinām uz diskusiju gan mediju pārstāvjus, gan augstskolu mācībspēkus un studentus. Runāsim par to, ko var un ko nevar topošajiem žurnālistiem sniegt augstskola, skaidrosim, kas rosina jauniešus izvēlēties studēt žurnālistiku – sapnis, vēlme uzlabot pasauli un ietekmēt notikumus, būt tuvumā varenajiem, pašiem būt vareniem, tikt pie lielas naudas vai slavas un kas nosaka „kvalitātes latiņu" žurnālistam 21. gadsimta Latvijā.

Diskusijā piedalīsies:

Prof. Inta Brikše, LU Sociālo zinātņu fakultātes (SZF) Komunikācijas studiju nodaļas vadītāja; Guntis Bojārs, Dienas Mediji galvenais redaktors; Dzintris Kolāts, Latvijs Radio ģenerāldirektors; Sanita Jemberga, žurnāla IR žurnāliste; Ivars Svilāns, Swedbank Komunikāciju vadītājs Latvijā; Olga Proskurova-Timofejeva, LU SZF lektore; Ansis Pūpols, Nekā Personīga žurnālists.

Diskusijas vadītāja LU SZF lektore Lolita Stašāne.

Diskusiju kā klausītājs var apmeklēt jebkurš interesents, dalība tajā ir bez maksas.

Visi aicināti iepriekš elektroniski iesūtīt savus interesējošos jautājumus uz e-pastu: kristine.dalmatova@lu.lv līdz 15. februārim plkst. 13.00.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV