Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Rīgas domes komiteja atbalsta ieceri veidot muzikālo strūklaku Daugavā

LETA, 08.05.2007. 09:00

Rīgas domes Vides komitejas deputāti atbalstīja ieceri veidot muzikālo strūklaku Daugavā un nolēma veidot darba grupu, kuras uzdevums būs pirmsprojekta stadijā izvērtēt ierosinājuma praktiskās realizācijas iespējas.
Paredzēts, ka darba grupā strādās pašvaldības Vides departamenta un Pilsētas attīstības departamenta speciālisti.

Strūklaku plānots izveidot iepretim AB dambim.

Muzikālo strūklaku izbūvēt Rīgas domei piedāvā SIA "Imishow International Ltd". Tās pārstāvis Imants Vanzovičs komitejas deputātus informēja, ka mūzikas programmu būs iespējams atskaņot cikliski, piemēram, ik pēc stundas.

Strūklakas atskaņotais priekšnesums būtu septiņas līdz desmit minūtes gara "ūdens, gaismas un mūzikas saspēle", stāstīja Vanzovičs.

Šim objektam paredzēts veidot dubulto grīdu, un, kad tā darbosies dienas režīmā, pa to varēs pastaigāties starp nelielām strūklakām. Valsts svētkos un citiem nozīmīgiem notikumiem par godu šajā vietā varētu veidot ūdens ekrānu līdzīgi kā Rīgas astoņsimtgadei veltīto Dziesmu svētku noslēguma koncertā.

Vanzovičs pastāstīja, ka iepriekš bijusi iecere šādu muzikālo strūklaku veidot "Saules akmens" ēkas mola priekšā.

Par ģeogrāfiski ideālu atrašanās vietu šādai muzikālai strūklakai aģentūras "Rīgas dārzi un parki" speciālisti izraudzījušies Daugavu vai Āgenskalna līci iepretim AB dambim un iecerētās Rīgas akustiskās koncertzāles ēkai, Vanšu tiltam, Vecrīgai, Hansabankas ēkai un krasta promenādei, kas veidosies gar patlaban būvniecības stadijā esošajām augstceltnēm.

Izvietojot strūklaku šajā vietā, to vienlaikus varēs apskatīt no dažādiem rakursiem pietiekami liels interesentu skaits un tā veiksmīgi papildinās Rīgas centrālās daļas ainavu, uzskata aģentūras speciālisti.

Viņuprāt, ierosinājums ir atbalstāms, jo tā pamatideja ir izveidot atraktīvu un tehnoloģiski progresīvu vides objektu, kas veiksmīgi papildinātu Rīgas centra ainavu un arhitektūru, kā arī priecētu Rīgas iedzīvotājus un viesus.

"Rīgai šāda strūklaka būtu piemērota, tā labi iederētos pie koncertzāles, turklāt tā brīvdienās varētu atslogot iedzīvotāju skatu, kuriem šajā vietā tagad jāraugās uz ielām," aģentūrai LETA iepriekš sacīja Rīgas domes aģentūras "Rīgas dārzi un parki" direktors Agnis Kalnkaziņš (TP).

Strūklakas izveidošanai būs nepieciešama ievērojamu investīciju piesaiste, turklāt jāpēta arī iespējamā vides objekta ietekme kontekstā ar ūdenstransporta satiksmi un drošību. Iespējamo finansējumu palīdzēs aprēķināt pašvaldības darba grupa.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV